Chocolademousse of Mokkamousse

 Ingrediënten:
– 3 eieren
– 100 ml slagroom
– 50 gram koude boter
– 40 gram pure chocola
– 15 gram cacao of oploskoffie poeder voor mokka smaak
– Sukrin Gold naar smaak
– Sukrin Melisse naar smaak

– Citroensap om de kom te ontvetten
– Eventueel granola en een beetje geklopte slagroom

 

Bereidingswijze:
100 ml slagroom verwarmen met 40 gram pure chocolade, 15 gram cacao (en als je mokka wilt een oploskoffie poeder erbij doen) en Sukrin gold naar smaak en verwarm dit
au bain marie tot de chocolade gesmolten is.

Haal de schaal uit de pan en dan 2 eierdooiers aan toe en even goed roeren. Giet nu alles door een fijne zeef en zet even weg.

In een ijzeren of glazen schaal die je eerst ontvet met citroensap, klop je 3 eiwitten met wat Sukrin melisse. Klop met ontvette gardes de eiwitten net niet helemaal tot stijve pieken.

Voeg nu 1/3 van de eiwitten aan de chocolade toe en vouw dit met een garde. Niet kloppen en zeker niet mixen. Garde erin zetten en met een langzame haal omhoog trekken tot alle eiwit is opgenomen. Nu kan je de rest van de eiwitten erbij doen.

Giet de mousse in een schaaltje of bakje en garneer met wat je wilt. Wat cacaopoeder erover met rode besjes, paar nootjes (ik neem wat eigen granola) beetje slagroom.

Een chocolade ganache maak je zo; au bain marie 20 gr chocolade smelten met 25 ml slagroom en dan 50 gram hele koude boter er aan toevoegen. Doe dit pas als de echt helemaal is opgestijfd. De ganache moet nog een beetje vloeibaar zijn, dik & lobbig.

Recept van: Wanda


Enkele Recepten

Enkele Resultaten

Jouw Persoonlijk Keto Voedingsplan

-Meer energie & Afslanken zonder honger

-Samengesteld op basis van jouw persoonlijke doelen, behoeften en voorkeuren.

-Heerlijke en gevarieerde maaltijden.

-Géén tijdelijk dieet, maar een gezonde leefstijl.

-Inclusief 24/7 WhatsaApp ondersteuning vanuit de community 

Slechts eenmalig €89,- (geen verdere kosten)