Echt lekker koolhydraatarm brood

koolhydraatarme-broodjes

Aantal of hoeveelheid: 7 broodjes

  • Koolhydraten: 1 khd per broodje (7 breekbroodjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 M ei(eren)
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • ½ tl selderijzout (of neutraal zout voor neutrale broodjes)
  • 40 gram amandelmeel
  • 30 gram psylliumvezel (link staat hier)
  • 10 gram kokosmeel
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (optioneel)
  • 2 theelepels/ 6 gram bakpoeder (wijnsteen) (gewoon bakpoeder kan ook)

Bereiding

  1. Mix (met een mixer dus) eieren, Griekse yoghurt en het zout helemaal egaal en schuimig in ong. 2 min.
  2. Meng in een andere kom, amandelmeel, psylliumvezels, kokosmeel, Italiaanse kruiden met het bakpoeder goed door elkaar, zodat het bakpoeder zich gelijkmatig verspreid.
  3. Mix de droge delen nu door het schuimige yoghurt-ei mengsel tot je een egaal -nu nog enigszins vloeibaar- deeg hebt. Haal de gardes eruit en laat het minstens 30 minuten rusten. Na 30 minuten is het pas stevig genoeg om er plakkerige balletjes van te vormen.
  4. Verwarm de oven (onder en bovenwarmte) voor op 160 graden.
  5. Vorm met je natte) handen 7 bolletjes, die je net niet tegen elkaar aan legt. Of je kunt het deeg over ingevette muffin vormen verdelen als je losse broodjes wilt.
    Eventueel bestrooi je ze met een beetje pitten of zaden.
  6. Bak het brood in de (goed voorverwarmde) oven in 30 minuten mooi bruin en gaar. De broodjes worden ietsje groter en gaan daardoor aan elkaar zitten.

LET OP!

Voor dit soort vezels geldt: maximaal 15 gram op een dag en heel veel bij drinken, anders werkt het beslist verstoppend. Zo’n 2 glazen water bij 1 broodje is echt niet overdreven!