- Oven op 180°c voor verwarmen. Een halve bloemkool heel fijn snijden of met keuken machine versnipperen (hoe groot is naar eigen smaak) en 10 tot 15 stomen.
- In een grote pan een eetlepel boter smelten. 1 redelijk grote ui in halve ringetjes goudbruin bakken in de boter.
- 1 teentje knoflook toevoegen persen, en 1 theelepel balsamico azijn toevoegen en goed door roeren terwijl je het laat pruttelen.
- +/-90 gram roomkaas, een klein beetje slagroom (naar smaak), 2 a 3 eetlepels tomatenpuree en een kopje met geraspte mozerrela toe voegen en dit laten smelten en goed door roeren tot het een dikke saus is.
- Nu kan je het naar smaak kruiden (ikzelf heb cayenne peper, paprika poeder, oregano en peper en zout gebruikt).
- Nu de bloemkool in de saus scheppen en dit goed door elkaar roeren. Dan het hele mengsel in een ingevette ovenschaal scheppen en een paar plakjes salami boven op leggen en met geraspte kaas bedekken.
- Nu zet je de schotel 20 tot 30 min in de oven. Laat hem 5 tot 10 min afkoelen voor je hem aansnijd.
Dit moet genoeg zijn voor +/- 3 porties.
Hoeveelheden kaas en room kan je uiteraard naar je eigen dieetschema aanpassen.