Wat is keto?

Keto: Zet jouw lichaam in de vetverbrandingsmodus

-Het ketogeen dieet (keto) richt zich op het overschakelen van suikerverbranding naar vetverbranding.
-Bij vetverbranding zet het lichaam vetten om in ketonen en gebruikt deze als brandstof. Dit proces heet ketose.
-Ketose zorgt ervoor dat we ons lichaamsvet kunnen inzetten als energiebron.
Hierdoor neemt het lichaamsvet af.

Wat veroorzaakt overgewicht?

Het menselijk lichaam kan zowel koolhydraten als vetten gebruiken voor energie.
-In eerste instantie gebruikt je lichaam koolhydraten voordat het overgaat op vetverbranding.
-Koolhydraten worden door het lichaam omgezet in suikers (glucose) en gebruikt als energiebron.

Koolhydraten stoppen de vetverbranding en stimuleren vetopslag.
-Pas als alle koolhydraten en suikers zijn opgebruikt, schakelt het lichaam over op vetverbranding.
-Dit proces wordt geregeld door het hormoon insuline, dat jouw lichaam vertelt wanneer het vetten moet verbranden of opslaan.

Ons huidige voedingspatroon maakt ons dik.
-Het is rijk aan koolhydraten (denk aan brood, pasta, aardappelen, rijst) en suikers (in frisdrank, snacks, snoep en kant-en-klaar maaltijden).
-Dit betekent dat ons lichaam vaak geen kans krijgt om vet te verbranden.

Hierdoor blijft het lichaamsvet toenemen.
-Na verloop van tijd kan dit leiden tot insulineresistentie, een staat waarin je lichaam minder gevoelig wordt voor insuline.
-Als gevolg hiervan wordt het steeds moeilijker om lichaamsvet te verbranden en neemt het risico op overgewicht en gerelateerde gezondheidsklachten, waaronder type 2 diabetes, toe.

Wat is de oplossing?
-Door over te schakelen op keto, leer je jouw lichaam om vet te gebruiken als energiebron.
-Dit zorgt ervoor dat je zult afvallen.
-Daarnaast biedt keto nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Bovenstaande is een zeer beknopte uitleg over het vetbrandingsproces en ons lichaam. Vind je het interessant om hier meer over te lezen? 
Download dan mijn Gratis E-book 

De voordelen van keto

Het ketogeen dieet, of ‘keto’, heeft diverse voordelen die verder gaan dan alleen gewichtsverlies. Ik heb hieronder enkele van de grootste voordelen van een keto-dieet voor je op een rijtje gezet. (Klik op de kopjes voor meer informatie).

Wanneer je lichaam in ketose is zal je voornamelijk vet gebruiken als energiebron. Dit is niet alleen het vet vanuit de voeding, maar ook de vetreserves die je lichaam heeft opgeslagen in de vorm van een buik(je) of love handles. Alleen sporten is niet voldoende om van dit hardnekkige vet af te komen. Men zegt niet voor niks: “sixpacks are made in the kitchen, not the gym”.

Ondanks dat je minder calorieën zult eten dan voorheen, zal je geen honger ervaren. Dit komt omdat het dieet voornamelijk bestaat uit gezonde vetten en eiwitten; deze bronnen van energie geven veel langer een verzadigd gevoel.

Vetten leveren meer energie dan suikers. Ook leveren ze langer energie waardoor je minder schommelingen ervaart (after-dinner-dip, middag-dip etc.) Dit voordeel merk je al na ongeveer 3 dagen.

Een overschot aan koolhydraten en suikers veroorzaken ontstekingen in het lichaam. Bovendien ontstaan er vanuit het eetpatroon, dat de meeste mensen volgen, tekorten op het gebied van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Dit is de oorzaak van vele lichamelijke klachten, chronische ziektes en vermoeidheid.

Al na enkele weken het ketose voedingsplan te volgen nemen lichamelijke klachten af en kan bij medische controles de medicatie voor onder andere diabetes en hoge bloeddruk  vaak verminderd worden.

Hoewel je binnen het ketose-dieet niet alles kunt eten, zijn er veel smaakvolle eenvoudige gerechten te maken. Er is genoeg variatie en de porties zijn ruim voldoende. Je zult niet het gevoel hebben dat je aan het diëten bent.

Benieuwd wat je allemaal kunt eten?

Hier vind je een kleine selectie van de gerechten die deelnemers gemaakt hebben en met elkaar gedeeld hebben in de WhatsApp groep.

De meeste diëten zijn op lange termijn niet vol te houden. Je valt wel af maar zodra je stopt komen de kilo’s er al snel weer bij. Het ketose-dieet leert je een gezonde leefstijl aan, waardoor je ook op de lange termijn slank en fit blijft.

“Klinkt goed! Maar hoe pas ik keto toe?”

In de jaren dat ik mensen begeleid bij het leren van een gezonde keto leefstijl, heb ik vaker uitspraken gehoord als:

“Om af te vallen hoef je alleen de koolhydraten bij te houden”
“Bij keto is het belangrijk om veel vetten te eten”
“Door keto zijn mijn cholesterol waardes verslechterd”
“Ik viel in het begin af, maar het lukt me niet om verder af te vallen”
“Sinds ik keto doe, heb ik last van verstoppingen”

Wanneer ik dit lees, weet ik dat keto waarschijnlijk niet op de “juiste manier” toegepast wordt.
Of dat men een verkeerd beeld heeft van keto.

Wanneer je wilt starten met keto, kan dit verwarrend en intimiderend zijn. Op internet is namelijk van alles alles te vinden over keto. Soms lijken de adviezen elkaar zelfs tegen te spreken.

Wat is nu waar? 

Voordat ik begonnen ben met het begeleiden van mensen, heb ik eerst zelf veel gelezen en van alles uitgeprobeerd. Deze kennis en ervaring heb ik gebruikt om een methode te ontwikkelen die makkelijk toe te passen is en zo goed mogelijke resultaten geeft.

Dit doe ik onder andere door het maken van persoonlijke keto voedingsplannen.  

Inmiddels heb ik al meer dan 7 jaar ervaring en al meer dan 2000 mensen mogen begeleiden bij het aanleren van een gezonde keto leefstijl. Ook de kennis die ik hierbij opgedaan heb, gebruik ik om mijn producten en diensten te blijven verbeteren, zodat ik jou nog beter kan helpen bij het behalen van jouw gezondheidsdoelen.

Meer informatie over mij vind je hier

Persoonlijk keto voedingsplan

Om je een duidelijker beeld te geven zal ik je uitleggen wat je van een persoonlijk keto plan kunt verwachten.

(Klik op de kopjes om de uitleg te lezen)

Aan de hand van een aantal gegevens die ik vraag in het intakeformulier (onder andere lengte, gewicht, schatting vetpercentage, mate van fysieke activiteit), Maak ik een berekening van het  calorieverbruik en het aantal voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. Ook vraag ik je wat je doelen zijn en hoe snel je wilt afvallen (indien afvallen je doel is). En ik houd rekening  met je voedselvoorkeuren; lust je bijvoorbeeld geen avocado, dan verwerk ik deze niet in je voedingsplan. Op die manier hoef je geen producten te eten die je niet lekker vindt.

Op basis van deze gegevens stel ik een persoonlijk voedingsplan voor je samen. Je krijgt van mij een plan waarin je elke dag uit een aantal categorieën kunt kiezen wat je die dag wilt eten. Per optie heb ik precies voor jou berekend hoeveel je hiervan kunt eten zodat je de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnen krijgt die je nodig hebt om jouw doel te behalen. Op die manier hoef je zelf niks meer uit te zoeken, na te rekenen en weet je zeker dat het allemaal klopt. Het voedingsplan is gericht op het aanleren van een gezonde leefstijl, zodat je ook op de lange termijn goede resultaten zult behalen en behouden.

Samen met het voedingsplan lever ik een duidelijke handleiding  en een aantal voorbeeld dagindelingen om je alvast goed op weg te helpen. Heb je daarna nog vragen, dan kun je deze altijd stellen. Bij de levering van het voedingsplan stuur ik ook een email waar in dit alles wordt uitgelegd. Na dat je gestart bent evalueren wij je voortgang en het voedingsplan. Op die manier kan ik je tijdens het proces bijsturen en het voedingsplan kosteloos voor je aanpassen, mocht dit nodig zijn. Op die manier ben je verzekerd dat het voedingsplan aansluit bij jouw behoeften en je de best mogelijke resultaten behaald.

Met behulp van het voedingsplan leer ik jou hoe je op eenvoudige wijze elke dag lekker en gevarieerd kunt eten.

Je krijgt van mij 4 voorbeeld-dagindelingen bij het voedingsplan.
Deze zijn gebaseerd op jouw persoonlijke voedingsplan en sluiten dus aan bij jouw persoonlijke behoeften. Hier in staat precies wat je wanneer eet. (ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortje).

Je kunt dit letterlijk overnemen en hoeft dan nergens over na te denken.

Daarnaast leer je hoe je op  eenvoudige wijze zelf dagindelingen kunt maken helemaal passend op jouw persoonljike voorkeuren.

Ik zal een korte uitleg geven.

Stel je hebt in voorbeeld-dagindeling 1 van je voedingsplan bij het avond eten staan “Kipfilet met groenten”. In de voorbeeld-dagindeling staat dan precies welke groenten je kunt eten. En er staat hoeveel kipfilet en groenten je kunt eten.

Heb je geen zin in kipfilet? Dan is het dankzij de “keuze-categorieën” heel eenvoudig om iets anders te kiezen.

In je voedingsplan staan verschillende keuze-categorieën. Zo is er bijvoorbeeld een keuze-categorie “mager vlees & vis”. Hier in staat de kipfilet. Hier in staan echter ook andere opties zoals biefstuk, varkenshaas, kabeljauw, tonijn etc.

(Je kunt dan kiezen wat je lekker vindt. Staat er iets tussen dat je niet lekker vindt? Dan kies je gewoon voor iets anders.)

Per optie heb ik voor jou berekend hoeveel jij ervan kunt nemen, zodat je precies datgene binnenkrijgt dat aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. Je hoeft dan niks uit te rekenen en je weet zeker dat alles klopt.

Dit biedt verschillende voordelen:
-Je hoeft niks te eten dat jij niet lekker vindt. Lust je bepaalde dingen niet? Dan zullen er genoeg opties over blijven waar je uit kunt kiezen.
-Je belist zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan de bereiding van jouw maaltijden. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je wilt koken. Je kunt namelijk van alles maken. Van eenvoudige gerechten die binnen 10 minuten op tafel staan tot ovenschotels en keto-toetjes. 
-Je kunt zelf je eigen dagindeling bepalen. Heb je in de ochend geen honger? Dan kun je het ontbijt overslaan en de producten bewaren voor later op de dag. Heb jij in de avond vaak nog honger? Dan is het mogelijk de indeling hier op aan te passen, zodat je in de avond nog voldoende kunt eten.

Op deze manier kun je op een wijze die bij jou past elke dag gevarieerd, lekker en verantwoord eten!

Ondersteuning vanuit de community
Tijdens het volgen van het ketose-dieet sta je er niet alleen voor. Je krijgt namelijk toegang tot de speciale WhatsApp groep (indien je dit wilt). Hierin worden dagelijks waardevolle tips, informatie en recepten gedeeld. Ook kun je hier met al je vragen terecht. Zelf ben ik ook actief in deze groep om vragen te beantwoorden en jou van belangrijke informatie te voorzien.

De Recepten & Gerechten WhatsApp groepen.
Ook worden er door de deelnemers onderling heerlijke gerechten en recepten gedeeld en de speciale “Recepten & Gerechten” WhatsApp groepen. 
Benieuwd? Hier vind je een kleine selectie.

Ben je enthousiast en wil je graag starten?

Hieronder heb ik uitgelegd hoe.

(Klik op de kopjes om de uitleg te lezen)

Je kunt je aanmelden voor het ketose-dieet via het online intakeformulier of via een persoonlijk intakegesprek (locatie: Heerlen).

Met behulp van de informatie in het intakeformulier, stel ik voor jou een persoonlijke ketose voedingsplan samen. Hierbij houd ik rekening met jouw persoonlijke behoeften, voedselvoorkeuren en leefstijl.

De meeste vragen wijzen zich vanzelf. Ik heb ook overal uitleg bij geschreven. Zijn er verder nog dingen waar ik rekening mee moet houden? In het intakeformulier vind je voldoende ruimte om dit verder toe te lichten. Mocht je ergens niet uitkomen, laat het me even weten, dan help ik je graag.

Na dat je het intakeformulier hebt ingevuld, kom je op de pagina met betaalinstructies. Je kunt betalen via iDeal of Bankcontact.

Vervolgens zal ik het intakeformulier bekijken. Indien er onduidelijkheden zijn of indien ik meer informatie nodig heb, zal ik contact met je opnemen. Indien alles duidelijk is, zal ik je een e-mail sturen met verdere info en met je voedingsplan aan de slag gaan.

Zodra ik je voedingsplan klaar heb, krijg je van mij jouw persoonlijke voedingsplan, een duidelijke handleiding, toegang tot het leden-gedeelte van de website en zal ik je toevoegen tot de WhatsApp-groep (indien je hebt aangegeven dit te willen).

Met behulp van je persoonlijke voedingsplan en de uitleg maak je een start naar een gezonde leefstijl. Je kunt met al je vragen bij mij terecht via de WhatsApp-groep. Ook kun je je voortgang aan mij doorgeven en pas ik het voedingsplan kosteloos aan mocht dit nodig zijn.

Voor het samenstellen van een persoonlijk Ketose voedingsplan op maat vraag ik eenmalig € 89,- Alle extra’s  zitten hier bij inbegrepen, zoals de begeleiding via WhatsApp-groep, toegang tot het leden gedeelte van de website en aanpassing van het voedingsplan indien nodig.

Van al deze extra’s mag je gebruik maken zolang je wilt. Waar je bij anderen vaak per maand een bedrag betaalt, betaal je bij mij slechts 1 keer en komen er geen extra kosten meer bij.

Heb je nog vragen of wil je liever een persoonlijk intakegesprek?
Neem dan contact met mij op.

WhatsApp/Telefoon: 0623874955
Email: info@daniel-muller.nl

Ik kijk ernaar uit om jou te begeleiden naar een gezonde leefstijl!

Benieuwd naar de ervaringen en resultaten van eerdere deelnemers?

De resultaten vind je hier

Jouw Persoonlijk Keto Voedingsplan

-Meer energie & Afslanken zonder honger

-Samengesteld op basis van jouw persoonlijke doelen, behoeften en voorkeuren.

-Heerlijke en gevarieerde maaltijden.

-Géén tijdelijk dieet, maar een gezonde leefstijl.

-Inclusief 24/7 WhatsaApp ondersteuning vanuit de community 

Slechts eenmalig €89,- (geen verdere kosten) 

Enkele resultaten

Het verhaal van Dyane Doveren Wiermans

Dyane, ooit een stevige roker, wilde haar leven drastisch veranderen. Stoppen met roken was haar eerste doel, daarna wilde ze bewuster met haar voeding en beweging omgaan.

Nadat Dyane begon met een Persoonlijk Keto Voedingsplan, zag ze al snel veranderingen.

Haar energie nam toe.

En belangrijker nog, ze zag eindelijk resultaat!

Lees hier het hele verhaal »