Petra van den Assem-Brandon had al vele diëten, middeltjes en methodes om af te vallen geprobeerd. Ze besloot echter om het roer drastisch om te gooien.

 

Haar verhaal:

“Hoi allemaal, ik ben Petra, ben 50 jaar en heb veel gezondheid uitdagingen waaronder een traag werkende schildklier en een maag probleem.

 

Ik ben al een flinke tijd een echte jojo’er. Echt mijn lichaam heb ik flink laten ploeteren. Zo woog ik 56 kg en dan weer 103. Dit heeft mijn gezondheid geen goed gedaan. Ik voelde me zo ellendig door mijn vreemde verhouding met eten dat ik echt elk dieet, shakes, pillen, hypnose, magneetjes en mindfullness trainingen geprobeerd hebt om een gezond gewicht te krijgen en te houden.

 

2 maanden geleden was ik my way of life zat en besloot het roer drastisch om te gooien. Ik kreeg vanuit mijn huisarts de tip om met Intermittent Fasting te starten om iets meer controle te krijgen over mijn eet momenten. Dit doe ik inmiddels 7 weken en ik had me ook aangemeld op een Amerikaanse FB groep. Hier kreeg ik zoveel informatie wat leden naast IF zowel aanhielden als lifestyle. Koolhydraatarm en Keto voerde de boventoon en ik ben me hierin gaan verdiepen omdat ik persoonlijk nog nooit van Keto had gehoord.

 

Al snel kwam ik op een FB groep van Daniel Muller en besloot om het middels een uitgebalanceerd plan te gaan proberen. Om het zelf te gaan berekenen vond ik lastig omdat ik ook vegetariër ben. Inmiddels ben ik 2 weken geleden gestart en al 3.9 kg met Keto afgevallen. In totaal ben ik in 7 weken nu 6.2 kg afgevallen.

 

Ik had dit met mijn schildklier probleem echt niet verwacht en vind het nog steeds onvoorstelbaar. Ik voel me daarnaast echt zo energiek en heb geen moment honger gehad!

Ik eet heerlijk, val af en voel me super!! Dit had ik veel eerder moeten doen. Ik ben er uiteraard nog niet maar dat komt vanzelf wel!.”
– Petra van den Assem-Brandon

-Update 9 weken-

“Hallo allemaal,
Ik ben 9w weken geleden gestart met een uitgebalanceerd ketogeen plan van Daniel Muller omdat ik op dat moment radeloos was.
Niks werkte en ik kwam alleen maar aan ipv dat ik afviel. Ik moet wel toegeven dat ik een traag werkende schildklier heb en zat al een tijdje in een emotionele rollercoaster door het verlies van mijn moeder een paar maanden ervoor. Daarnaast ook nog eens 50 jaar worden, nee het valt allemaal niet mee met die hormoontjes 😉


Voor ik begon heb ik me goed ingelezen en direct ook mijn kasten ketoproof gemaakt voor zover dat lukte met een carnivoor en snack junkie als echtgenoot. Hopelijk waren de dagen van de kleding een maatje groter aanschaffen nu voorbij en ook voor de schaamte toen ik een bekende tegen kwam en deze zei; “dat vrouwen naarmate de overgang eraan komt allemaal uitdijen” ppppfff die kon ik wel wat aandoen…ggggrrr. Ik was er klaar voor en hoopte echt dat dit mijn redding ging zijn want zo kon ik echt niet verder.


De eerste dagen waren pittig want ik had me toch een partij hoofdpijn en ik voelde me steeds koud en rillerig maar na een dag of 4 werd het minder door de tips die ik aangereikt kreeg vanuit de whatsapp groepen. Ik werd echt gesteund door ervaringsdeskundigen en dat voelde zo goed! Ik heb er zelfs een vriendin aan overgehouden (mijn ketozus) waar ik nu dagelijks fijn mee chat over van alles en nog wat maar voornamelijk toch wel over de voortgang en allerlei heerlijke recepten waar we elkaar op attenderen.
De 1e keer wegen was echt een ongelooflijk fijn gevoel omdat ik ruim 2 kg was afgevallen en dat zonder honger en met allerlei hormonale zaken gaande in mijn lichaam. Ik kon het bijna niet geloven want eigenlijk eet ik nu meer als voorheen, sterker nog ik heb soms moeite om mijn calorieen uit mijn plan allemaal op te krijgen.


4 weken geleden had ik even een paniek gevoel omdat ik 2 weken door België, Duitsland en Luxemburg ging toeren. Ik was zoooo bang om weer verkeerde keuzes in de restaurants te maken en dan weer alles aan te komen. Ik nam mijn eiwitpoeder, snacktomaten en een bus met nootjes mee zodat ik daarmee in elk geval iets van keto had om mezelf mee te voeden. De 2e week kwamen onze buurvrienden ook de laatste week samen met ons vertoeven, wat heel fijn was want mijn buurvriendin was ook zojuist met keto begonnen 🙂 Lang verhaal kort, ik heb 2 heerlijk uitdagende weken gehad, heel veel kilometers gewandeld en zeker 90% keto gegeten. Wat echt niet makkelijk was want leg het maar eens uit in je beste Frans….


Nadat ik thuis was heb ik mezelf 2 dagen later gewogen met echt het idee ” oke, je bent straks een paar kg aangekomen maar dat gaat er wel weer af “! Ik was dan ook flink opgelucht dat ik zelfs 1 ons was afgevallen. Dit had ik ook gelijk in de whatsapp groepen gedeeld en kreeg ik heel veel leuke en lieve reacties erop. Dat deed me echt goed.


Vandaag heb ik me voor de 2e keer na mijn vakantie gewogen en is er na bijna 2 weken terug te zijn -3,8 kg af. In totaal ben ik nu in bijna 9 weken tijd -11,5 kg afgevallen. Ik ben zo blij met dit resultaat en dit terwijl ik deze week nog een heerlijke ketocake en pindarotsjes had gemaakt en ook van heb gesnoept. Mijn kleding begint al behoorlijk wijd te zitten, eigenlijk te wijd, maar goed ik moet er nog even mee door.
Inmiddels heb ik ook mijn buurvriendin ook 4 weken geleden overgehaald om ketogeen te gaan eten en ook zij volgt nu het plan via Daniel…..sterker nog mijn man volgt het nu ook sinds 2 weken en bij hem zie ik nu al dat hij slanker wordt! Op zijn werk is ook al belangstelling voor deze lifestyle getoond dus ik denk dat ik nog wel wat mensen ga doorverwijzen naar Daniel!


Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik het echt niet had gered als ik dit helemaal alleen had moeten doen. De support vanuit de whatsapp groepen en de adviezen zijn me zo waardevol en dierbaar. Ik heb nog wel even te gaan, nog minimaal 10 en max 15 kg wil ik er nog af hebben maar de kop is eraf en ik ga echt niet deze lifestyle aan de wilgen hangen. Daar voel ik me veel te lekker en energiek voor!

– Petra van den Assem-Brandon

Wil jij dit ook? Meld je dan nu aan.

Jouw Persoonlijk Keto Voedingsplan

-Meer energie & Afslanken zonder honger

-Samengesteld op basis van jouw persoonlijke doelen, behoeften en voorkeuren.

-Heerlijke en gevarieerde maaltijden.

-Géén tijdelijk dieet, maar een gezonde leefstijl.

-Inclusief 24/7 WhatsaApp ondersteuning vanuit de community 

Slechts eenmalig €89,- (geen verdere kosten) 

Enkele resultaten