Welke Supplementen zijn zinvol?
Om gezond te blijven is gezonde voeding van essentieel belang. Daarnaast kunnen supplementen je ondersteunen nog gezonder en fitter te worden. Er zijn honderden voedingssupplementen op de markt. Maar er zijn slechts weinig supplementen die daadwerkelijk een grote toevoeging zijn voor je gezondheid.

De supplementen die ik je aanraad om te nemen bij het Ketose-dieet zijn: Multivitamine, omega 3 visolie, en de mineralen: magnesium, calcium en zink.
(Meer uitleg vind je hier)

Nutrirol
Een eenvoudige manier om de juiste supplemten te bestellen is via Nutrirol. Hier staat uitgelegd hoe je dit kunt doen: https://daniel-muller.nl/index.php/nutrirol/

Let op! Raadpleeg altijd een arts voordat je supplementen gebruikt. 

Eiwitshakes & overige supplementen

Body & Fitshop
De Whey shakes (en een aantal andere producten die geschikt zijn voor keto) kun je bestellen op Body & Fitshop.
(hier bestel ik zelf ook al mijn supplementen)

Als je op de titel van het supplement klikt wordt je doorgestuurd naar de website waar je deze zou kunnen bestellen. Ik heb hierbij gelet op de beste prijs/kwaliteits-verhouding en kwaliteit.

Ook vindt je hier enkele andere producten die je zou kunnen gebruiken tijdens het volgen van het Ketose-dieet. Om het makkelijk voor jou te maken heb ik deze hieronder toegevoegd. Als je op de naam klikt, wordt je automatisch naar het product op de website van Body en Fitshop gestuurd. Je hoeft dan niet zelf te zoeken waar het product te vinden is*.

Kortingscode: €10,-  Body & Fitshop

Heb je nog niet eerder besteld bij Body & Fitshop?
Dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode. 
Hiermee krijg je €10 korting op je bestelling: 
https://www.bodyandfit.com/nl-nl/refer/DANIEL-XFGY

 

Waarom Eiwitshakes?

Eiwitten zijn van groot belang voor spierherstel en spieropbouw.  Na de training is het zinvol om je lichaam zo snel mogelijk  te voorzien  van eiwitten. Het drinken van een eiwitshake is een makkelijke en effectieve methode om de benodigde eiwitten binnen te krijgen. Whey eiwitten zijn een vorm van eiwitten die snel worden opgenomen door het lichaam. (ook ideaal voor na het sporten)

Naast Whey zijn er ook andere vormen van eiwitshakes te krijgen.

Hier onder vind je een aantal geschikte opties.

(De eiwitshakes heb je alleen nodig indien deze in jouw voedingsplan staan) 


Whey Perfection (Klik hier)

Wil een een eiwitshake zonder toevoegingen?
Dan kun je “Whey pefection Naturel” nemen.
Indien je geen zoetstoffen en smaakstoffen wilt, kies dan voor de smaak “Naturel”.
Kies dan wel voor de smaak Naturel. Deze is neutraal van smaak en bevat geen zoetstoffen. (gezondste optie)

Wil je een liever een whey met een smaakje? 
Dan kun je een van de vele smaken kiezen. Deze zijn wel gezoet met  kunstmatige zoetstoffen.  “Whey Perfection (Klik hier)” 

Liever een whey met natuurlijke zoetstoffen?
Kies dan voor de special series hieronder


Whey Special series (klik hier) (Natuurlijk zoetstoffen)

Wil je toch liever een shake zonder kunstmatige zoetstoffen?
Dan kun je de Whey perfection special series gebruiken. Deze zijn gezoet met natuurlijk zoetstoffen. (Gezoet met steviolglycosiden)


Egg White Protein (klik hier)

Indien je zuivel niet goed verdraagt, zou het kunnen zijn dat je ook niet goed reageert op Whey. In dat geval zou je ook kunnen kiezen voor een Ei-Eiwit
poeder.


Vegan protein (klik hier)

Indien je liever plantaardige eiwitten wilt gebruiken zou je vegan protein kunnen nemen. Deze bevat wel iets minder eiwitten per 100 gram in vergelijking met whey. Verkrijgbaar in meerdere smaken. Deze zijn gezoet met natuurlijk zoetstoffen. (Gezoet met steviolglycosiden)


Adams Brot 2.0 (klik hier)

Koolhydraat arm brood vanuit de winkel bevat vaak nog redelijk veel koolhydraten. De broodmix voor Adams Brot, bevat nauwelijks koolhydraten en is een betere optie voor het Ketose-dieet. Ik raad om om Adams Brot 2.0 te eten, Deze bevat geen gluten (de oude versie van Adams Brot wel)

Staat Adams Brot 2.0 niet in je voedingsplan, dan heb ik hier uitgelegd hoe je de calorieën kunt berekenen. Zie: https://daniel-muller.nl/calorieen-berekenen/


Smart pasta (klik hier)

Toch zin in pasta? Dan zijn de Smart Pasta een optie. Deze bevatten veel vezels en nauwelijks koolhydraten en calorieën. Deze kun je zoveel eten als je wilt boven op jouw schema.


Kokosolie (klik hier)

Kokosolie heeft een hoog brandpunt en verbrand hierdoor niet snel tijdens het bakken. Wanneer olie verbrand veranderd de moleculaire structuur waardoor het schadelijk voor het lichaam wordt.

De Kokosolie van Body & Fitshop is erg lekker, van zeer goede kwaliteit en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Kokosolie heeft vele voordelen waaronder:

 • Vergemakkelijkt afvallen in de buikstreek
 • Zorgt voor een toename van energieverbruik
 • Gaat infecties tegen
 • Zorgt voor een toename van spiermassa
 • Vermindert de eetlust
 • Vermindert de kans op diabetes type 2
 • Vertraagt het verouderingsproces

Voor meer voordelen en uitleg zie: 15 bewezen voordelen van kokosolie


No-sugar (klik hier)   Natuurlijke zoetstof

No-Sugar is een natuurlijk zoetstof bestaande uit Stevia en Erythritol. Deze zoetstoffen zijn geschikt om te gebruiken tijdens het Ketose-dieet.


Amandelmeel (klik hier)

Amandelmeel kun je gebruiken in vele recepten ter vervanging van normaal meel. De voedingswaarden per 100 gram zijn hetzelfde als normale amandelen.


Natuurlijke pindakaas (100% pinda’s) (klik hier)

Deze pindakaas zou je kunnen gebruiken in plaats van pinda’s. Deze pindakaas bestaat uit 100% pinda’s zonder toevoegingen. Verkrijgbaar in normale variant, en crunchy variant met stukjes pinda. Ook lekker om zelf pindasaus mee te maken (recept vindt je hier)


MCT Olie (klik hier)

MCT staat voor Medium-Chained-Tryglyceride, oftewel middellange vetzuurketens. Het voordeel hiervan is dat deze snel door het lichaam omgezet worden in energie, in de vorm van ketonen. Deze ketonen zorgen ervoor dat je hersenen snel en langdurig energie krijgen. Hierdoor zullen je mentale prestaties verbeteren en je meer gefocust en helderder voelen.

De MCT-Olie alleen gebruiken als deze in jouw persoonlijke voedingsplan staat.

Staat de MCT-olie in jouw voedingsplan? Dan heb ik voor jou berekend hoeveel je ervan kunt pakken. Houdt deze hoeveelheid aan. Op het flesje staat namelijk 15 ml, per dag. Dit zal teveel zijn.

Je mag de MCT olie ook gebruiken in plaats van de Olijfolie/kokosolie die in je voedingsplan berekend is. (Pagina 3 van je voedingsplan)

Merk je dat je genoeg energie hebt, dan zou je er voor kunnen kiezen om de MCT olie niet meer te pakken. Je krijgt dan minder calorieën binnen en zult dan sneller afvallen.

Enkele voordelen van MCT olie:

 • Geeft extra energie.
 • Hogere vetverbranding en verlaagde vetopslag.
 • Verlaagt de eetlust en het hongergevoel.
 • Helpt om spiermassa te behouden tijdens het diëten.
 • Helpt de bloedsuikerspiegels stabiel te houden.
 • Positieve werking op het immuunsysteem.
 • Verbeteringen in de mentale prestatie.
 • Besparing van glycogeen.