Boekentips

Een grote passie van mij is het continu blijven leren. En dan vooral over hoe je (nog) gezonder en gelukkiger kunt worden. 

Hieronder vind je een kleine selectie van de boeken die ik gelezen heb, die zeer waardevol voor mij geweest zijn en dat wellicht ook voor jou kunnen zijn. 

(Momenteel staan er slechts enkele boeken, ik zal deze lijst in de toekomst uitbreiden)


Jan Geurtz – De verslaving voorbij

Beschrijving door Daniël:
Dit boek behandeld alle vormen van verslavingen. Het geeft een duidelijk inzicht in het mechanisme dat er achter zit. Op een duidelijke manier uitgelegd en een goed te lezen boek. Hierdoor is het geen gevecht meer tegen de verslaving, maar ga je inzien wat er daadwerkelijk speelt. Ik kan dit boek zeer aanbevelen. 

Beschrijving van het boek:
In De verslaving voorbij verklaart Jan Geurtz verslavingen op een verrassende wijze, en toont vervolgens een verbluffend simpele uitweg uit de gevangenis van verslaving en dwangmatigheid.
In De verslaving voorbij van Jan Geurtz komen alle eigentijdse vormen van verslaving of dwangmatigheid aan bod:
drugs en medicijnverslavingen, alcoholen, rookverslaving, eten, gokverslaving, seks en relatieverslaving, diverse dwangmatigheden. 

Jan Geurtz verklaart ze op een verrassende wijze, en toont vervolgens een verbluffend simpele uitweg uit de gevangenis van verslaving en dwangmatigheid. Deze methode is in principe voor iedereen toepasbaar en helpt mensen daadwerkelijk een einde aan hun verslaving te maken!

 

Hier verkrijgbaar


Jan Geurtz – De opluchting

Beschrijving door Daniël:
Zelf heb ik enkel “de verslaving voorbij” gelezen.  Wil je enkel van het roken afkomen? Dan zou je ipv “de verslaving voorbij”, ook kunnen kiezen voor dit boek. Deze heeft Jan Geurtz als eerste geschreven en werkt volgens hetzelfde principe. 

Beschrijving van het boek:
De opluchting van Jan Geurtz is een unieke methode die je in één dag van het roken afhelpt. Helder als een kookboek, spannend als een detective, aangrijpend als een roman.

Jan Geurtz was zelf vijfentwintig jaar lang verstokt roker en heeft inmiddels met het boek De opluchting en via gelijknamige (groeps)trainingen uitgebreid aangetoond een succesvolle methode te hebben ontwikkeld om te stoppen met roken. Bij de ‘opluchting-methode’ gaat het er niet alleen om te weten, maar ook om te voelen dat je het roken niet meer nodig hebt. De methode zorgt ervoor dat je in één dag volledig bevrijd bent van het roken, zonder ontwen­nings­ver­schijnselen of noemenswaardige gewichts­toename.

De opluchting, een unieke methode die je in één dag van het roken afhelpt:

Zonder ontwenningsellende

Nauwelijks gewichtstoename

Zonder enige vorm van dwang of zelfdiscipline

Gaat veel verder dan alle bestaande methoden

Succes reeds uitgebreid aangetoond

Werkt niet alleen via `weten maar ook via `voelen

Gebaseerd op liefde en zelfrespect

Tijdens het stoppen mag je blijven roken!

Apart hoofdstuk over softdrugs en andere drugs

Helder als een kookboek, spannend als een detective, aangrijpend als een roman

Ook voor ex-rokers die het roken nog steeds missen

Hier verkrijgbaar


Eckhart Tolle – De Kracht van het NU

Beschrijving door Daniël:
Ben je iemand die vaak piekerd? Denk je vaak terug aan dingen die gebeurd zijn of maak je je druk om de toekomst? Dan is dit boek zeker een aanrader. 

Toen ik dit boek zo’n 10 jaar geleden las, was dit echt een eye-opener.  Het heeft mij echt op een andere manier laten denken. Inmiddels heb ik het boek al vaker gelezen. En elke keer weer ontdek ik iets anders. Dit is niet een boek dat je slechts 1 keer leest. Dit is een boek waar je je hele leven profijt van zult hebben. De boodschap klinkt aanvankelijk misschien een beetje vreemd en zweverig, maar gaandeweg zal duidelijk worden dat deze je zal helpen juist dichter bij de realiteit te komen zoals die is.  Oké ik geef toe het klinkt wazig, maar geef het een kans… 😉

Beschrijving van het boek:

Eckhart Tolles De kracht van het Nu, hét spirituele boek van het afgelopen decennium, nodigt je uit je over te geven aan het Nu. Bevrijd jezelf van je constante denken!

‘De kracht van het Nu’ is hét spirituele boek van het afgelopen decennium. Het beschrijft een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Want, we zijn ons denken niet. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn. Iedereen die zich overgeeft aan het Nu zal hierin slagen! Het leven is een aaneenschakeling van momenten in het Nu. Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu. Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf.

De rake uitspraken van Eckhart Tolle weten een wereldwijd publiek te boeien. ‘De kracht van het Nu’ heeft vele mensen, van jong tot oud, vertrouwder gemaakt met spiritualiteit en biedt praktische handvatten om het Nu direct te ervaren.

Hier verkrijgbaar


Eckhart Tolle – Een Nieuwe Aarde

Beschrijving door Daniël:
In “De kracht van het Nu” gaat het vooral over het denken, de identificatie met gedachtes en het continu leven in het verleden/toekomst, waardoor je het enige dat werkelijk bestaat (het Nu) mist. 

In “Een Nieuwe Aarde” gaat het om wie je werkelijk in essentie bent en over wie we vaak denken dat we zijn, maar eigenlijk niet werkelijk zijn. Onze “Valse Ik”. Eckhart Tolle noemt dit het “ego”.  

Het Ego is een verzameling van alles wat we hebben aangeleerd/meegemaakt in ons leven. Het zijn de oude patronen die we ooit eens hebben aangeleerd, maar die ons vaak niet meer dienen en ons ware geluk in de weg zitten. Door jezelf hiermee te identificeren blijf je juist hangen in deze oude patronen. Door te doorzien dat jij het ego niet bent, kun je oude patronen die jou niet meer dienen doorbreken. 

Ook dit is geen boek dat je in een dag uitleest. Het is een boek die je vooral aan het denken zet en de potentie om de manier waarop jij naar jezelf (en de wereld) kijkt op een positieve manier te veranderen. 

Beschrijving van het boek:
Eckhart Tolle heeft in ‘Een nieuwe aarde’ een duidelijke boodschap voor ons: het is vijf voor twaalf voor de mensheid en voor onze aarde. Tolle wijt dit aan ons ego-denken: het ego heeft een natuurlijke behoefte aan macht, tegenstand en vijanden. Dit heeft ons gebracht waar we nu zijn: aan de rand van de totale catastrofe gebracht.

Maar Tolle heeft ook goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Het is hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn.

Wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat ‘Een nieuwe aarde’ in. Al lezende ervaren we dan de bewustzijnsverschuiving die in ons plaatsvindt. Gebaseerd op de inzichten uit zijn wereldwijde bestsellers ‘De kracht van het nu’, wijst Eckhart Tolle ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk.

Hier verkrijgbaar