Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching
Naast begeleiding via de WhatsApp groep, is het ook mogelijk om door mij individueel begeleid te worden door middel van een coaching-gesprek.

Tijdens dit gesprek help ik je om verder te komen bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. We zullen datgene behandelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Hierbij gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn Master opleiding “Social & Health Psychology” en jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar een gezondere leefstijl, onder andere als psycholoog binnen een Obesitas kliniek.

Ik kan helpen bij thema’s als: emotie-eten, omgaan met moeilijke situaties, valkuilen, toepassen van het voedingsplan en overige vragen.
 
Coaching-gesprekken kunnen plaats vinden op locatie (Heerlen) of via telefoon of video-gesprek.

*Indien je aanvullend verzekerd bent, heb je in de meeste gevallen recht op volledige vergoeding. Je betaald ook geen eigen risico. (Het kost je dus niets)

Een overzicht van de vergoedingen vind je op:
Kalenderjaar 2019: https://daniel-muller.nl/vergoeding2019/
Kalenderjaar 2020: https://daniel-muller.nl/vergoeding2020/

Kun je extra hulp gebruiken?
Neem contact met mij op, dan help ik je graag!
 
Ook voor meer informatie kun je contact met mij opnemen:
WhatsApp: 0623874955
Email: info@daniel-muller.nl
Contactformulier: (klik hier)
Tarieven
60 minuten: €75,-
30 minuten: €50,-

Inclusief BTW en voorbereiding.

 

Hier onder vind je ervaringen van mensen die bij mij zijn geweest voor een coaching-gesprek.

Deze ervaringen zijn geplaatst met toestemming van deze personen. Ik zal nooit iets plaatsen zonder hier van tevoren toestemming voor te vragen. Indien je het leuk vind mag je je ervaringen delen, dit is uiteraard niet verplicht.

Angelique
“Het gesprek met Daniel heb ik ervaren als zeer prettig en professioneel. Daniel is een vriendelijke jongeman, een warm welkom, in een nette omgeving. Hij luistert goed naar je verhaal.”
Vertel kort iets over jezelf:
Ik struggel ! Dus waarom zou ik geen hulp gaan zoeken. Gebrek aan tijd, gebrek aan vertrouwen in mezelf, het vooruit schuiven van “mezelf aanpakken”. Zoals zoveel mensen heb ik het druk op het werk, zoals zoveel mensen wil ik graag een leuk sociaal leven, en zoals zoveel mensen heb ik overgewicht, en zoals waarschijnlijk ook zoveel mensen val ik weer terug in oude gewoontes na 5kg afvallen, of na die te leuke vakantie. Ik heb gewoon hulp nodig, ik kan dit niet alleen.

Ik ben Angelique, op weg naar mijn 51e verjaardag volgende week. Ik heb een drukke baan, dus het vinden van een goede balance is belangrijk, ik verlies mezelf snel in details en kan moeilijk loslaten. Met als gevolg dat ik door de stress sporten en goed voor mezelf zorgen op een laag pitje zet. Ik hou van het lekkere leven, een lekkere lunch of een gezellig dineetje sla ik niet graag over. Ik hou van gezelligheid, en dus vooral die combinatie.
Mijn doel voor 2020 is weer een lekkere 10k kunnen hardlopen, en als ik eerlijk zou ik graag 20-25kg willen afvallen.


Wat is de reden dat je gebruik hebt gemaakt van een coaching-gesprek, wat was je hulpvraag?
Ik worstel ! Dus opzoek gegaan naar begeleiding.

Wat heb je geleerd tijdens het gesprek?
Duidelijk dat “de hulpvraag” voor iedereen anders is. Daniel geeft goede en constructieve feedback waar ik wat mee kan. Het maken van een plan van aanpak, helder hebben waar de trigger punten zitten en deze aanpakken.
Het is dus noodzaak een plan op te stellen, daardoor hou ik de plannen die ik heb niet vaag. Geen plannen op papier, blijven vaag. Graag willen afvallen of graag weer willen hardlopen en de 10k doen daar moet een plan voor zijn anders gaat het niet gebeuren.


Hoe denk je dat dit jou gaat helpen in de toekomst?
Ik denk dat deze manier van coachen mij gaat helpen om te zorgen dat ik niet terugval in oude gewoontes. Omgaan met voor mij moeilijk situaties en terug naar een gezond gewicht is wat ik graag wil bereiken. Het bespreken van de doelstellingen, en de progressie zal mij helpen op de rails te blijven.

Hoe heb je het gesprek ervaren?
Het gesprek met Daniel heb ik ervaren als zeer prettig en professioneel. Daniel is een vriendelijke jongeman, een warm welkom, in een nette omgeving. Hij luistert goed naar je verhaal.

Heb je in eerste instantie getwijfeld om een gesprek in te plannen?
Neen

Wat heeft je doen besluiten een gesprek in te plannen?
Door de duidelijke website en Facebook pagina had ik al een goed gevoel bij de aanpak van Daniel. Het heeft me daarom ook niet weerhouden om een gesprek in te plannen.

Was het gesprek zoals je van tevoren had verwacht?
Door alles wat ik al gelezen had op de website en Facebook pagina had ik al positief gevoel. Na het gesprek voelde ik dat ik zeker bij Daniel terug wilde komen, dus een vervolg gesprek is ingeplant.

Zou je anderen aanbevelen om gebruik te maken van een coaching-gesprek?
Ik zou anderen absoluut aanbevelen een coaching gesprek aan te gaan. Persoonlijk denk ik dat het helpt om te zorgen dat je op de rails blijft, en daarmee een stok achter de deur hebt.
 
Lydia
Ik heb geleerd het plan iets meer los te laten. En dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Toen Daniel mij dat had uitgelegd, voelde ik dat de last van mijn schouders viel”
Vertel kort iets over jezelf:
ik ben Lydia en ben sinds oktober bezig met keto leefstijl. Het ging de eerste maand goed, maar daarna niet echt meer. Ik merkte dat ik in paniek raakte door dat ik te strak met de lijsten bezig was. En dan vooral met het berekenen, wat mij niet echt lukte.

Wat is de reden dat je gebruik hebt gemaakt van een coaching-gesprek, wat was je hulpvraag?
Mijn hulpvragen waren; hoe kan ik het beste omgaan met het voedingsplan. Ik maakte het mijzelf veel te moeilijk. Ik ben geen rekenaar, dus raakte in paniek van het berekenen.
Mijn 2e hulpvraag was het werken aan het beeld die ik mijzelf voor hield, die negatief was.


Wat heb je geleerd tijdens het gesprek?
Ik heb geleerd het plan iets meer los te laten. En dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Toen Daniel mij dat had uitgelegd, voelde ik dat de last van mijn schouders viel.
Ook heeft hij mij t.a.v. mijn gedachten (zelfbeeld) en piekeren goed kunnen helpen. Ik heb geleerd om als ik pieker, dit meteen te noteren en het een dag later te lezen. Dat ik gewoon wat liever mag zijn voor mijzelf was mijn conclusie.


Hoe denk je dat dit jou gaat helpen in de toekomst?
Het helpt mij om t.a.v. van het plannen, om niet te streng te zijn maar wel gefocust. En datzelfde geld ook voor mijzelf.

Hoe heb je het gesprek ervaren?
Ik heb het gesprek met Daniel als heel prettige ervaren en dat maakte dat de tijd vloog.

Heb je in eerste instantie getwijfeld om een gesprek in te plannen?
Nee totaal niet. Het moment dat ik op Facebook zag dat Daniel consulten gaf heb ik hem een mail gestuurd.

Wat heeft je doen besluiten een gesprek in te plannen?
Ik heb het besluit genomen omdat Ik tegen zaken aan liep en het gevoel had dat ik er niet echt uit zou komen.

Was het gesprek zoals je van tevoren had verwacht?
Ik had totaal geen idee hoe het gesprek zou lopen of zijn.

Zou je anderen aanbevelen om gebruik te maken van een coaching-gesprek?
Ja zeker, vooral omdat het je meer duidelijk kan geven waar je tegen loopt. Maar ook t.a.v. het plan kun je gewoon 1 op 1 vagen stellen. Ik kon het helaas niet van mijn zorgverzekeraar terug krijgen, heb het uit eigen zak betaald en dat was het zeker waard.
 
Petra
Ik kan het iedereen aanraden om gebruik te maken van een coaching-gesprek. Ondanks de informatie die je krijgt via de groeps-app, is het fijn om vragen te stellen die zijn toegespitst op je eigen situatie. En praten is nog steeds zoveel fijner en makkelijker dan chatten via een app.
Vertel kort iets over jezelf:
Hallo. Ik ben Petra. 58 jaar oud. Ik tob al jaren met mijn gezondheid, waaronder vermoeidheidsklachten en darmklachten. Vijf jaar geleden ben ik gestart met een koolhydraat-arm eetpatroon. Dat heeft mij in de goede richting geholpen, maar het laatste jaar merkte ik dat ik hier niet verder mee kwam. Via internet kwam ik op het Keto-dieet en besloot ik dit te gaan volgen. Omdat ik behoefte had aan ondersteuning kwam ik bij Daniël terecht. Negen weken geleden ben ik gestart met het volgen van (zijn) mijn voedingsplan. Inmiddels ben ik 6 kilo lichter en voel ik me een stukje energieker.

Wat is de reden dat je gebruik hebt gemaakt van een coaching-gesprek, wat was je hulpvraag?
Ik wilde graag wat meer informatie over o.a. hoe ga ik verder met dit eetpatroon als ik op gewicht ben en ik had nog een aantal detailvragen. Ik wilde dat liever in een face-to-face gesprek doen en aangezien Heerlen vanuit Rotterdam een mijl op zeven is, was een videogesprek een fijne optie.
Vooraf heb ik al mijn vragen opgestuurd naar Daniël, zodat hij zich op het gesprek kon voorbereiden en we heel effectief de vragen 1 voor 1 konden behandelen.


Wat heb je geleerd tijdens het gesprek?
Daniël stuurt er op aan dat ik zelf deskundig ga worden over het keto-eetpatroon en over mijn eigen lichaam. Hij maakt duidelijk dat hij geen voedingsmiddelen verbiedt, maar dat ik zelf verantwoordelijk ben voor wat ik in mijn mond stop. Dat vind ik zelf ook fijn.
Ik had bijvoorbeeld een vraag over het drinken van een latte macchiato. Dat is in het verleden voor mij altijd een verwenmoment geweest. Samen met hem heb ik uitgeplozen wat de verschillende componenten (koffie, zoetjes en melk) in het lichaam kunnen teweegbrengen. Doordat ik nu weet wat de mogelijke gevolgen zijn als ik een latte drink, dan kan ik ten eerste kijken wat dit in mijn lichaam doet en ten tweede of ik bereid ben de gevolgen hiervan te dragen.

Hoe denk je dat dit jou gaat helpen in de toekomst?
Door deskundiger te worden over voeding en over mijn eigen lichaam (waar kan ik wel en niet goed tegen) heb ik de controle over hoe ik mijzelf en mijn lichaam voedt. Dat geeft een heel fijn gevoel. Bovendien blijf ik dan niet afhankelijk van een voedingsplan, maar kan mijn eigen voeding plannen.

Hoe heb je het gesprek ervaren?
Ik vond het een fijn gesprek. Daniël nam mijn vragen serieus en dacht goed met mij mee. Hij stond open voor mijn verhaal en ik voelde mij gehoord. Bovendien merkte ik dat hij zeer deskundig is op het gebied van het keto-eetpatroon en in het begeleiden van mensen. Ik voelde me echt geholpen.

Heb je in eerste instantie getwijfeld om een gesprek in te plannen?
Vanaf het moment dat ik me heb aangemeld, heb ik altijd wel het idee gehad dat ik een individueel coachingsgesprek zou willen hebben met Daniël. Ik heb zelfs gekeken hoe ik met openbaar vervoer van Rotterdam naar Heerlen kan reizen (is een hele onderneming!). Dus voor mij was de mogelijkheid van een video-gesprek prettig.

Wat heeft je doen besluiten een gesprek in te plannen?
Ik wilde het zo-wie-zo doen, maar Daniël’s aankondiging dat je het vergoedt krijgt heeft mij over de streep getrokken.

Was het gesprek zoals je van tevoren had verwacht?
Ik had het gesprek voor mijzelf voorbereid door de vragen naar hem op te sturen en mij voorgenomen de vragen als richtlijn van het gesprek te laten fungeren. Dat is ook gebeurd. Bovendien gaf de wijze waarop Daniël de vragen beantwoord op de groepsapp mij al een indicatie van de manier waarop hij mensen begeleidt, dus ik had verwacht dat ons gesprek goed en effectief zou verlopen. En zo is het ook gelopen.

Zou je anderen aanbevelen om gebruik te maken van een coaching-gesprek?
Ik kan het iedereen aanraden om gebruik te maken van een coaching-gesprek. Ondanks de informatie die je krijgt via de groepsapp, is het fijn om vragen te stellen die zijn toegespitst op je eigen situatie. En praten is nog steeds zoveel fijner en makkelijker dan chatten via een app.

Is er verder nog iets dat je graag zou willen vertellen?
Ik ben erg blij dat ik, via Daniël, de keto-levensstijl ben gaan doen. Ik voel me er beter door en een stuk gelukkiger dan ik hiervoor was.
 
-Godelieve-
Ik ben nu 6 weken bezig met ketogeen eten en 2 kg afgevallen. Ik val heel langzaam af dus ik ben tevreden met dit resultaat.

Ik heb de afgelopen week een coachingsgesprek gehad met Daniel. Dit ging heel makkelijk met video bellen. Dat scheelde mij de rit, wat heel fijn was omdat ik druk bezig ben met de laatste loodjes van mijn opleiding.

Het gesprek verloopt heel ongedwongen. Aan de hand van je gespreksvoorbereiding die je van te voren instuurt, loopt Daniel verschillende onderwerpen met je door, bijvoorbeeld je energie level, slaap je goed, loop je ergens tegen aan, wat zijn je valkuilen en hoe ga je daar mee om. Daniel geeft tips en moedigt je aan.
 
-Jill-
“Door het coachingsgesprek zal het maken van een week menu veel makkelijker gaan aangezien ik pas ben begonnen”
Ik ben Jill, 31 jaar en woon in Den Bosch samen met mijn vriend. Vanwege mijn epilepsie en het advies van de neuroloog ben ik aan het keto dieet begonnen en kwam uit bij Daniel. Ik heb gekozen voor het coachingsgesprek omdat ik het fijn vind om persoonlijk begeleid te worden met uitgebreid advies en tips & tricks gebaseerd op mijn Voedingsschema.

Tijdens het gesprek heb ik voorbeeld gerechten gekregen waar ik in eerste instantie niet op zou komen. Ook heeft Daniel mij laten zien welke voedingswaarde belangrijk zijn en welke ik moet vermijden. Ik ontbijt ‘s ochtends zelden en dacht dat ik “verplicht” was om 3 maaltijden te eten. Ik was blij toen Daniel aangaf dat het geen probleem was om het ontbijt over te slaan maar wel de hoeveelheid groente etc. Binnen 24 uur te eten.

Door het coachingsgesprek zal het maken van een week menu veel makkelijker gaan aangezien ik pas ben begonnen. Ook weet ik nu hoe ik moet omgaan met verjaardagen en de feestdagen die er aan zitten te komen.
Ik ben blij dat ik voor een coachingsgesprek heb gekozen en zal het ook iedereen aanbevelen.
 
Cynitta
“Het gesprek met Daniël heeft mij tips en handvatten gegeven over hoe ik het beter kan aanpakken. “
Jouw ervaring met het ketose-dieet
De eerste week ging het afvallen snel. Daarna kreeg ik echter een dipje en zat mijn privé situatie niet mee waardoor ik na week 3 eigenlijk niks meer echt deed.. Buiten water drinken en toch avond eten, zo min mogelijk slechte dingen probeerde te eten.

Waarom heb je gekozen voor een persoonlijk consult?
Omdat ik in een dip zat en er zelf even niet meer uit kwam en merkte dat ik toch even hulp of een schop onder mijn kont nodig had. Ook is het prettig om de persoon die je begeleid eens in het echt te zien in plaats van via de WhatsApp

Wat heeft het persoonlijk consult je opgeleverd?
Het gesprek met Daniël heeft mij tips en handvatten gegeven over hoe ik het beter kan aanpakken. Ook in combinatie met mijn werk en gesplitste diensten. Je denkt zelf niet altijd na over de mogelijkheden die er zijn.

Ik ben meteen met de tips aan de slag gegaan zoals; bakjes verzamelen om eten voor meerdere dagen te maken. En de extra dingen die er bij kan eten om zo het snoepen makkelijker weg te laten. Nu merk ik dat ik in 3 dagen toch al weer 0.8 kilo ben afgevallen, dus ik ben weer gemotiveerd!

Zou je anderen aanraden om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult?
Jazeker mocht je twijfelen of ergens mee zitten, dan helpt Daniel je goed en denkt met je mee naar mogelijkheden! Dus heb je een dipje zoals ik had, trek meteen aan de bel om er samen uit te komen echt de moeite waard!