Courgettechips

 

COURGETTE-chips gezouten :

Je kan ook je eigen kruidenmengsel gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens paprikapoeder of een curry mix. Gebruik niet te veel zout. Het beste kun je Himalaya kristalzout gebruiken. Deze bevat maar liefst 84 natuurlijke mineralen en elementen waardoor het veel gezonder is dan normaal tafelzout. Het geeft ook veel meer smaak waardoor je er minder van hoeft te gebruiken.

Ingrediënten (1 bakje) ?

1 Courgette (250 g)
Himalaya kristalzout (hier te vinden)
knoflookpoeder

Per bakje 73 kcal.

Bereiding♨

1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Was de courgette en droog hem goed af. Snijd hem in dunne plakjes.
3. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De plakjes kunnen dicht op elkaar liggen maar mogen niet overlappen.
4. Bestrooi ze eventueel met een klein snufje zout en/of knoflookpoeder.
5. Bak de chips op 100 graden in 30 minuten knapperig. Draai de chips halverwege de baktijd om voor het beste en het meest knapperige resultaat.

Is ook lekker in repen snijden en op de BBQ leggen.