Crackers van zaden en pitten

(20 stuks)

 

150 ml water
50 gr gebroken lijnzaad
50 gr chiazaadjes
50 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenpitten
50 gr sesamzaadjes
2 eetlepels psylliumvezels (verkrijgbaar bij Kruidvat)
op smaak brengen met peper, zout, Italiaanse kruiden, knoflook of andere kruiden.

 

1.Doe het water het gebroken lijnzaad en laat ongeveer 15 minuten staan.

2.Meng alles door elkaar en maak er ongeveer 20 crackers van. Tip; gebruik dessertringen van bijvoorbeeld de Action of blocker

desertringen

3.Bak de crackers ongeveer 30 minuten op 160 graden totdat deze krokant zijn. Hou de crackers goed in de gaten zodat ze niet verbranden. De tijd kan per oven verschillen. Laat de crackers goed afkoelen op een rooster en verpak ze daarna goed luchtdicht in een plastic bakje. Zo zijn ze ongeveer 2 weken houdbaar.

cracker

Voedingswaarde per cracker;

73,9 kcal, 2,3 gr Khd, 2,9 gr eiwit, 5,6 gr vet, 3,2 gr vezels