Inspiratie voor dagindelingen
Met het voedingsplan heb je de vrijheid om je eigen dagindelingen samen te stellen op basis van jouw voorkeuren en keuzelijsten. Dit geeft je eindeloze mogelijkheden.
Maar we begrijpen dat we allemaal wel eens wat minder creatieve dagen hebben en dat het fijn is om wat inspiratie op te doen.
Daarom hebben we op deze pagina een verzameling van dagindelingen die door andere deelnemers zijn gedeeld. Je kunt hier inspiratie vinden en nieuwe ideeën opdoen voor je keto-maaltijden.
Neem gerust een kijkje en laat je inspireren door de creativiteit van onze community!
Dagindelingen vanuit de WhatsApp groep
Hieronder vind je een aantal dagindelingen die gedeeld zijn in de “DMC Dagindelingen” – WhatsApp groep. Deze dagindelingen zijn gemaakt door enthousiaste deelnemers zoals jij, die graag hun keto-maaltijden en ervaringen delen.
Neem een kijkje en laat je inspireren door de diverse dagindelingen die zijn samengesteld op basis van het Persoonlijk Keto Voedingsplan. Deze dagindelingen kunnen je helpen bij het plannen en variëren van je eigen keto-maaltijden.
Onthoud dat het belangrijk is om de hoeveelheden aan te passen op basis van de berekende hoeveelheden in jouw persoonlijk keto-plan. In jouw plan heb ik per product berekend hoeveel je ervan kunt gebruiken, zodat je de juiste hoeveelheid en verhouding voedingsstoffen binnenkrijgt. Houd deze hoeveelheden aan bij het samenstellen van jouw eigen dagindelingen.
Dagindeling van Ilse
Ontbijt:
– Griekse yoghurt (halve portie van mijn kolom “zuivel”)
– Lijnzaad
– Halve schep Whey
Tussendoor:
– Portie nootjes
Lunch:
– 250 gram salade (komkommer-tomaat)
– 1 ei
– Fetakaas/geitenkaas (de andere helft van de kolom “zuivel”)
– Halve avocado
– Spek/ham/bacon (dus uit de “vette” kolom)
– Peper etc.
Diner:
– 250 gram groente (meestal groene groente)
– Portie kip of kabeljauw (“magere” kolom).
Dit doe ik meestal samen roerbakken met lekkere kruiden en verse knoflook, groene pesto etc. Dus snel en makkelijk
Tip: Niet te moeilijk maken.
Ontbijt, lunch en tussendoortje zijn meestal hetzelfde ivm gemak.
Bij het diner varieer ik dagelijks met groenten en vis/vlees.
Ontbijt; 2 gebakken eieren, met 2 plakjes ontbijtspek, 1 avocado.
Lunch; courgettesoep, met zelfgemaakte pitten,zaden creakers, belegd met kipfilet, en een beetje mayonaise.
Tussendoor evt wat nootjes.
Diner; Bloemkoolrijst, leftover groentenovenschotel; broccoli steel, peterselie wortel, bleekselderij ui, tomaat, saus gemaakt van sojaroom, en fijn gebakken spekjes, en mozzarella
Ontbijt; sojajoghurt, met zelfgemaakte noten/ zadengranola.
Lunch; omelet met halve avocado, 1 tomaat, 2 plakjes ham gebakken. En rucola erbij, beetje basilicum olijfolie eroverheen.
Diner; groentensaus, van prei, paprika, champignons, tomaat, ui, verse kruiden, sojaroom, rookworst erbij
Ontbijt
Ei met leftover groentes
Tussendoor
Lijnzaadcracker met kip
Lunch
Groentesoep gemaakt met bouillon blokje, groente en wat kip
Tussendoor
Klein handje noten
Avondeten
Kaas taco’s gevuld met gehakt die op smaak gebracht is, beetje tomaten puree
Guacamole oftewel, avocado fijn prakken met creme fraiche. Uitje, paprika. Daar kun je mee variëren
Ontbijt: Kipfilet met roomkaas
Lunch: andijvie salade met avocado, ei, mayo, rookworst (klein beetje want ochtend en avond ook al vlees), komkommer.
Diner: stamppot zuurkool,pompoen, gebakken ui en champignons, klein beetje spekjes.
Tussendoor: lijnzaadcracker met pindakaas
Ontbijt;
Pompoenpittenbroodje( uit de magnetron)
10gr pompoen pitten, 8 gram hennepzaad, 7 gram sesamzaad, 2gr psylliumvezel, snufje zout, 2 gr bakpoeder, 5 ml slagroom.
Meng alle droge ingrediënten fijn, ik gebruik het hakmolentje van de staafmixer.
Zet dat even appart. Nu ei, en slagroom goed mengen.
Alles overgieten in een magnetron schaaltje.
1 minuut in de magnetron.
Ik heb het broodje uit het schaaltje gehaald, even af laten koelen, en dan beleggen met wat je maar wilt. Ik had gerookte zalm, met een beetje mayonaise.
Lunch;
omelet met champignons, en pesto.
Groentensoep van overgebleven kookvocht, pompoen, zuurkool, bouillon tablet erbij, zakje groentensoep.
Diner;
stampot met zuurkool, pompoen, grano padanokaas, Gebakken tofublokjes.
Ochtend:
Avocado bullet milkshake
– 1/2 avocado
– 80 gr kokosmelk
– cacaopoeder naar smaak ong 7gr
– vanille essence
– 2 El erytritol
-5 gr kokosolie
– 8 ijsblokjes
Middag
Huzaren salade van bloemkool
Avond
Andijvie stamppot van bloemkool/wortelpeterselie, spekjes evt room/kaas als dat nog in dagwaarde past
Snack
Handjevol nootjes
Hieronder een aantal van de mooie creaties die Kim de Wilde heeft gedeeld in de groep DMC Dagindelingen 📸