Ketobrood

Brood en zelfs koolhydraat-arm brood bevat redelijk veel koolhydraten.

Als eenvoudig alternatief zou je Adams Brot kunnen maken.

Wil je het brood helemaal zelf maken. Dan kun je dit lekkere recept voor Ketobrood gebruiken.

(met dank aan Gregor Keulen)

Ketobrood:

Ingrediënten:
• 8 eieren
• 260 gram Griekse yoghurt
• 1 tl zout
• 80 gram amandelmeel
• 60 gram gebroken lijnzaad
• 20 gram kokosmeel
• 4 tl Italiaanse/Provençaalse kruiden
• 4 tl bakpoeder

Bereiding:
• Mix de eieren, yoghurt en het zout tot het schuimig is.
• Mengde droge ingrediënten in een andere kom.
• Meng de droge ingrediënten door het eimengsel.
• Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte.
• Laat het deeg een half uurtje rusten (het blijft een soort cake beslag omdat hier
lijnzaad in zit i.p.v. psylliumvezels).
• Giet het mengsel in een hotelcake-vorm. Of meerdere kleine vormpjes voor broodjes.
• Bak het brood in 30 tot 40 minuten. Laat de bovenkant mooi goudbruin worden en
openscheuren voor de “echte” brood “look”.