Maak eigen dagindelingen met behulp van het afstreeplijstje

Met de variaties kun je al veel afwisellen. Echter zit je dan wel vast aan dezelfde structuur qua indelingen. Misschien wil je wel geen salade of Adams Brot in de middag. Dat is ook helemaal niet nodig. Zolang je alles vanuit je voedingsplan op 1 dag binnen krijgt is het goed. Hoe je dit indeelt mag je helemaal zelf weten. Het vergt enige oefening en creativiteit om zelf indelingen te maken. Maar je zult zien dat je hier vanzelf handigheid in zult krijgen. Om het makkelijker te maken en zodat je zeker weet dat je niks dubbel neemt of vergeet, vind je in jouw voedingsplan een handig dagelijks afstreeplijstje.

 

Tips voor het maken van dagindelingen

Bewaar je dagindelingen.

Ik adviseer je om al jouw dagindelingen en favoriete recepten te verzamelen op 1 plaats. Je zou hier bijvoorbeeld een notitieboekje of klapper voor kunnen kopen. Opslaan op je computer of telefoon kan natuurlijk ook. Zorg er in ieder geval voor dat alles bij elkaar staat en dat je het makkelijk terug kunt vinden. Op die manier zal je een steeds grotere verzameling krijgen. Heb je een dag geen tijd of heb je even geen inspiratie? Dan kun je jouw verzameling raadplegen.

Houdt het simpel.

Er zijn op internet vele lekkere keto-recepten te vinden. Ook zijn er allerlei keto baksels te vinden. Er dus van alles mogelijk op het gebied van keto. Bij vele recepten zullen de hoeveelheden uit het recept, echter niet overeen komen met de hoeveelheden uit jouw voedingsplan. 

Daarom zou ik je adviseren om het (vooral bij de start), zo simpel mogelijk te houden.

Je kunt recepten natuurlijk wel gebruiken als inspiratie. Vooral eenvoudige recepten zoals salades zijn vaak makkelijk om aan te passen naar de hoeveelheden uit jouw persoonlijke plan. Bij complexere gerechten en baksels is dit vaak een stuk lastiger. Bewaar deze voor fase 3.

Gebruik kruiden voor variatie.

Door verschillende soorten kruiden te gebruiken, kun je op eenvoudige wijze een andere smaak aan een gerecht geven. Je kunt vrijwel alle kruiden gebruiken. Wees je er wel van bewust dat vele kant-en-klaar kruidenmixen vaak veel suikers bevatten. Als je deze af en toe, in kleine mate gebruikt, is dat niet erg. Maar het is natuurlijk beter (en bovendien ook goedkoper) om je eigen kruidenmixen te maken.  

Beperkt je tot de producten uit het voedingsplan.
Binnen keto kun je veel meer eten dan alleen de producten die in je plan staan. Echter zal je dan moeten weten welke voedingswaarden deze bevatten en weten hoe je deze passend moet maken binnen jouw persoonlijke macro-behoeften. Om de kans op “foutjes” zoveel mogelijk te beperken en om het eenvoudig te houden, adviseer ik je om in fase 2 enkel de producten uit het voedingsplan te gebruiken. In fase 3 is het wel mogelijk om producten toe te voegen.