Saus / dressing

In kant en klare saus / dressing zit vaak veel suiker.

Ik raad je aan om de dressing zelf te maken, op die manier weet je zeker dat je niet teveel suiker/calorieën binnen krijgt.

Je zou deze bijvoorbeeld op basis van Griekse yoghurt kunnen maken, als je hier een beetje van over laat voor later op de dag.

Wat ik vaak gebruik om de Yoghurt-dressing/saus op smaak te brengen:
-Citroensap
-Knoflookpoeder of verse knoflook
-Uienpoeder
-Kruiden zoals: peterselie, bieslook. Dille (erg lekker bij vis)
-Eventueel beetje versgemalen peper
-Voor een zoete smaak, voeg je een beetje vloeibare sucralose toe

De kruiden koop ik bij de Albert Heijn, Vloeibare sucralose is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Dille:                             https://www.ah.nl/producten/product/wi233413/daregal-dille-losgevroren
Peterselie:                    https://www.ah.nl/producten/product/wi233409/daregal-peterselie-losgevroren
Bieslook:                      https://www.ah.nl/producten/product/wi233411/daregal-bieslook-losgevroren
Vloeibare Sucralose:   https://www.ah.nl/producten/product/wi403361/ah-sucralose-vloeibaar

Citroenen pers ik meestal een paar tegelijk, de citroensap bewaar ik in een flesje. Erg gezond en goede voedingswaarden.