Slanke pizza margherita met bloemkool bodem

bloemkool-pizza

Ingrediënten bodem 2 middelpizza’s:
1 grote bloemkool
1 ei
50 gram mozzarella
1 teentje knoflook
1 el maismeel (indien je de koolhydraten verder wilt verlagen kun je ook amandelmeel gebruiken)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout

Bereiding:
Snij de bloemkool roosjes af en doe ze in de keukenmachine tot het verpulvert is tot een bloem”, heb je geen keukenmachine? Je kan het ook met een rasp fijn raspen.. Doe de “bloem”in een kom met vershoudfolie en doe het 6 minuten in de magnetron zodat her rauwe ervan af is. Haal het uit de magnetron en doe het op een schone theedoek, draai de theedoek er helmaal omheen en pers zo al het overtollig vocht eruit. Je zal verbaasd staan hoeveel eruit komt. Leg terug in de kom en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden in een heteluchtoven of 200 op de normale stand.

Snij de mozzarella in kleine stukjes en meng het bij de bloemkool samen met de overige ingrediënten en kneed het tot een deeg. Maak er twee bolletjes van, leg per bol op bakpapier en druk het voorzichtig uit naar gewenste dikte en een mooi rond deeg. Zie plaatje. Bak de bodem voor voor 20 minuten tot het een mooi goudbruin korstje heeft.

Terwijl de bodem in de oven aan het bakken is maken we de topping klaar. Nadat de bodem klaar is haal je de bodem uit de oven en beleg je het met je favoriete toppings en zet je het wederom 10 minuten in de oven.

Tomatensaus: Ik heb tomatenpuree uit pak gebruikt en dat samen met een teentje knoflook opgewarmd met wat Italiaanse kruiden, peper en een tl olijfolie.

Voor de topping heb ik het simpel gehouden met een paar plakjes mozzarella en nadat het uit de oven komt een paar verse blaadjes basilicum.