Zalmtartaar

Een lekker gerecht voor zalmtartaar van Gregor Keulen

Ingrediënten:
• Stuk zalm (gewicht uit eigen schema)
• Grof zeezout
• Peper
• Halve witte/rode ui
• 150 gr Griekse yoghurt

Bereiding:
Bij de bereiding is het allereerst belangrijk dat het aantal grammen Griekse yoghurt niet
bindend zijn. Je moet beetje bij beetje yoghurt bijvoegen tot je de juiste smaak en consistentie
hebt.
• Zorg dat er geen huid meer aan het stuk zalm zit en bedek de zalm rondom in een dikke
laag grof zeezout en laat een uur tot twee uur liggen.
• Snipper een halve ui zo klein mogelijk.
• Spoel de zalm helemaal af, zodat er geen zout meer aan zit.
• Neem een groot koksmes en snij de zalm in zo dun mogelijke plakken (sashimi). Hierna
snij je van de plakken reepjes en eventueel blokjes. Hoe fijner de gesneden, hoe fijner
de tartaar is qua structuur. Dus hou je van bite, snij dan niet te klein.
• Meng de gesnipperde ui en de zalm door elkaar en voeg Griekse yoghurt toe, totdat je
de juiste consistentie/dikte bereikt hebt.
• Voeg gemalen peper en eventueel nog wat zout toe om op smaak te brengen.
• Doe de zalmtartaar in een kookring op het bord en zet dit geheel een half uur tot een
uur in de koeling om op te stijven.
• Haal het bord uit de koeling en verwijder de kookring. Je zalmtartaar zal nu blijven
staan en is klaar om gegeten te worden.