Op weg naar een gezonder leven.

Jouw traject begint met het bijhouden van een eetdagboek (inzicht verwerven in het eetgedrag), omdat voeding belangrijk is bij vrijwel elk gezondheidsgericht doel. Hierna krijg je feedback op het eetdagboek en enkele eenvoudige tips hoe je jouw voedingsgewoontes kunt verbeteren. Het doel is dat jij zelf leert wat gezonde voeding is en hoe jij zelf gezonde keuzes kunt maken. Indien gewenst kan ik samen met jou een voedingsschema op maat maken.

Vervolgens stellen we doelen op. Wij kijken hoe deze doelen het beste op een realistische, haalbare en bij jou passende manier behaald kunnen worden. Ook wordt er samen gesport/bewogen op een manier die het beste past bij de opgestelde doelen. Tijdens het sporten zal ik jou motiveren, maar het uiteindelijke doel is om deze motivatie intrinsiek (vanuit jezelf) te creëren. Om deze reden ga ik samen met jou op zoek naar een vorm van sport/bewegen waarin jij plezier beleeft zodat je dit later ook zonder mijn hulp zult doen.

Het mentale aspect (denkwijze en gewoontes) pas ik aan op jouw persoonlijke doelen en eigenschappen. Zonder te oordelen houd ik jou een spiegel voor en help je jouw valkuilen te ontdekken en hier passende oplossingen voor te vinden, zodat jij hier op een effectievere manier keuzes in maakt.

Omdat de dienst die ik lever bij jou moet passen, zal er geen kant en klaar programma zijn. Je kunt je misschien wel voorstellen dat de een meer discipline nodig heeft tijdens de trainingen, terwijl de ander juist meer begrip nodig heeft of juist dat stukje inzicht wil verwerven. Ik zet mij 100% in voor jou, zodat jouw doelen bereikt kunnen worden. Hierbij ga ik niet alleen af op cijfers en schema’s, maar kijk ik naar jou als persoon met jouw unieke karaktereigenschappen en leefomstandigheden.

Bij de start van het programma worden metingen verricht die relevant zijn voor jouw opgestelde doelen. Dit kan het gewicht zijn, maar ook het uithoudingsvermogen en/of kracht. Gaandeweg zullen er metingen plaatsvinden om de voortgang te meten. Deze metingen zijn strikt voor jou en zullen nooit zonder jouw toestemming voor andere doeleinden gebruikt worden. Uiteindelijk is het doel dat je niet afhankelijk van mij bent om een gezond leven te leiden, maar zelf leert om gezonde keuzes te maken en oplossingen te bedenken.

Na afloop van het traject:
• Weet je wat gezonde voeding is en hoe je dit binnen je dagelijks leven kunt toepassen.
• Kun je sporten/bewegen op een manier die bij jou en je doelen past.
• Heb je inzicht in de valkuilen die jou weerhouden om je doelen te bereiken en kun jij hier op een effectievere manier mee omgaan.
• Kun jij zelfstandig jouw behaalde doelen onderhouden en gezonde keuzes maken.

Spreekt bovenstaande jou aan? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Knop kennismakingsgesprek 2