Effectief vet verbranden en meer energie met het ketose dieet.

De voordelen van het ketose-dieet op een rijtje:

 

 

Wat is een ketose dieet?

Bij het volgen van een ketose dieet krijg je het grootste gedeelte van je calorieën binnen in de vorm van gezonde vetten en vermijd je koolhydraten. De rest van je calorieën krijg je binnen in de vorm van eiwitten.

 

Waarom koolhydraten vermijden?

Normaal gesproken gebruikt je lichaam hoofdzakelijk koolhydraten als bron van energie. Koolhydraten worden namelijk veel sneller en makkelijker door je lichaam omgezet in energie (in de vorm van glucose). Echter, wanneer je deze energie niet gebruikt zal je lichaam deze energie opslaan als reserves in de vorm van vet. Vet daarentegen is veel moeilijker voor het lichaam om te gebruiken als energiebron. Vet wordt enkel door het lichaam gebruikt wanneer er geen koolhydraten beschikbaar zijn. Dit gebeurt door middel van het ketose proces.

 

Wat is ketose?

Wanneer het lichaam een tijdje geen of heel weinig koolhydraten binnen krijgt zal het lichaam vet door middel van een aantal processen om gaan zetten in ketonen. Deze ketonen worden vervolgens als energiebron gebruikt. Het duurt even voordat het lichaam zich volledig heeft aangepast aan de ketose toestand. Het kan zijn dat je de eerste paar dagen wat minder energie hebt dan dat je gewend bent. Maar, nadat het lichaam zich volledig heeft aangepast op de ketose toestand, zal je voldoende energie halen uit het verbranden van vet. Men noemt de ketose toestand dan ook wel eens “vet-verbranding-modus”.

KETOSIS_HowItWorksInfographic1

Wat zijn de voordelen van ketose?

Wanneer je lichaam in ketose is zal je voornamelijk vet gebruiken als bron van energie. Dit is niet alleen het vet die je binnenkrijgt vanuit de voeding, maar ook de vetreserves die je lichaam heeft opgeslagen in de vorm van een buik(je) of love handles. Alleen sporten is niet voldoende om van dit hardnekkig vet af te komen. Ze zeggen niet voor niks: “sixpacks are made in the kitchen, not the gym”.

Ondanks dat je minder calorieën zult eten dan voorheen, zal je niet veel honger ervaren. Dit komt omdat het dieet voornamelijk bestaat uit vetten en een deel eiwitten. Deze vormen van energie geven een veel langer verzadigd gevoel waardoor je niet zo snel weer honger zult krijgen.

Nog een voordeel van ketose is een gelijkmatigere hoeveelheid aan energie. Wanneer je veel koolhydraten eet stijgt je bloedsuikerspiegel. Als reactie hierop produceert je lichaam insuline om de bloedsuikerspiegel weer te doen dalen. Heb je wel eens gemerkt dat je na sommige maaltijden last krijgt van een enorme inzinking en je zo in slaap zou kunnen vallen? Nu weet je waardoor dit komt. Wanneer je een ketose dieet volgt zal je hier geen last meer van hebben. Een klant van in de 50 gaf aan dat ze meer energie heeft dan 10 jaar geleden! En zij was niet de enige die aangaf zich veel fitter en energieker te voelen dankzij het ketose dieet.

Benieuwd naar de resultaten van enkele deelnemers? Klik hier.

 

Moet ik dit dieet de rest van mijn leven blijven volgen?

Nee, wanneer je jouw doel hebt behaald kun je weer koolhydraten gaan eten als je dit wilt. Je hoeft niet bang te zijn dat je het verloren gewicht weer aan komt wanneer je koolhydraten eet. Het ketose-dieet is namelijk géén crashdieet, maar juist een gezond voedingspatroon waar in je nog voldoende calorieën en voedingstoffen binnenkrijgt. Dit zorgt er ook voor dat er geen sprake zal zijn van een jojo-effect zodra je hiermee stopt.

 

Wil jij ook op een effectieve manier vet verbranden en meer energie hebben zonder honger te hoeven lijden?

 

Neem dan contact met mij op voor meer informatie over het ketose dieet.

Of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Telefonisch kennismakingsgesprek is ook mogelijk.

Het is tevens mogelijk om de intake online te doen.

 

Knop kennismakingsgesprek 2

 

 

Algemene voorwaarden voedingsschema