[cro_accordionstart]

[cro_accordionitem title=”Veel-gestelde-vragen: Ketose-dieet” item=”active” ]

Het kan zijn dat je na het lezen van de uitleg nog vragen hebt.

Klik hier onder op de vraag, om het antwoord te tonen.

Staat jouw vraag hier niet tussen of is het antwoord niet duidelijk. Stuur mij dan gerust een bericht met je vraag, dan beantwoordt ik deze graag. 

[/cro_accordionitem]

 

[cro_accordionitem title=”Mag ik nooit meer koolhydraten eten? / ” item=”” ]

Om je lichaam te laten wennen aan het ketose-proces adviseer ik om je de eerste 2 weken geen koolhydraten te eten. Is je lichaam hier eenmaal aan gewend, dan zou je af en toe koolhydraten kunnen eten.

Wanneer je koolhydraten eet, zal de vetverbranding even gepauzeerd worden. Het lichaam zal dan eerst de koolhydraten moeten verwerken. Wanneer dit gebeurd is, zal het lichaam weer over gaan op vetverbranding.

[/cro_accordionitem]

[cro_accordionitem title=”Moet ik mij elke dag aan het dieet houden? / Is er een cheatday? / Hoe zit dat met feestjes/uit eten?” item=”” ]

Je hoeft je niet altijd 100% aan de richtlijnen van het dieet te houden om goede resultaten te behalen. Echter; hoe beter en strikter je je aan het dieet houdt, des te sneller en beter zullen de resultaten zijn.

Stel je hebt een feestje of je gaat uit eten, dan zou je er voor kunnen kiezen om de producten waar de koolhydraten in zitten te vermijden, door bijvoorbeeld geen frieten/brood/rijst te eten. Je kunt dan wel vlees/vis groenten en salade eten. Uiteten bij de Griek is bijvoorbeeld prima te doen tijdens het Ketose-dieet.

Je zou echter ook een uitzondering kunnen maken, en voor die dag kunnen eten waar je zin in hebt. Als je daarna het dieet weer op pakt, dan zal het afvallen daarna gewoon weer verder gaan.

Om een voorbeeld te noemen; Melvyn Saccol ging 1 keer per week uiteten en at toen waar hij zin in had. Alsnog wist hij 13,5 kg af te vallen in 7 weken tijd. Zijn verhaal kun je vinden (onder aan) op deze pagina.

[/cro_accordionitem]

[cro_accordionitem title=”Zijn er meetmomenten? / Is er een stok achter de deur?” item=”” ]

Het gewicht en de voortgang dien je zelf bij te houden. Ik adviseer je om 1 keer per week te wegen en de buikomvang te meten.

Heb je een stok achter de deur nodig? Dan kunnen we afspreken dat je eenmaal per week deze metingen aan mij door geeft.

Op die manier kan ik je adviseren over het tempo van het afvallen. Gaat het afvallen te snel of te langzaam, dan kan ik het voedingsplan kosteloos voor je aanpassen. 

[/cro_accordionitem]

[cro_accordionitem title=”Hoe ziet een dagindeling er uit?” item=”” ]

Ik stel het voedingsplan zo samen, dat je per dag uit een groot aantal opties kunt kiezen wat je die dag wilt eten. Staan er producten tussen die je niet lust, dan kun je altijd nog uit andere opties kiezen. Per optie bereken ik precies hoeveel je hiervan kunt eten zodat je de juiste hoeveelheid calorieën en voedingstoffen binnenkrijgt zodat je jouw doel behaald. Met de gekozen opties, kun je zelf de indelingen/maaltijden samenstellen. Op die manier kun je het zo indelen op de manier dat het voor jou het beste uitkomt. In de handleiding staat uitgelegd hoe je dit kunt doen. Ook staan er voorbeeldindelingen om je alvast op weg te helpen. En komen er dagelijks recepten/gerechten voorbij in de WhatsApp groep, waardoor je genoeg kunt variëren.

[/cro_accordionitem]

[cro_accordionend]