Keto-feestmenu’s
Om elkaar te inspireren leek het ons leuk om keto-feestmenu met elkaar te delen.
Eva en Wanda hebben 2 keto-feestmenu’s samengesteld. Bestaande uit een vis- vlees- en een vegetarisch-menu van 4 gangen, compleet met bijgerechten en drank suggesties.
(Hiermee kun je ook voor gemengde gezelschappen prima koken, door bijvoorbeeld gebakken krieltjes of brood met kruidenboter toe te voegen.)
Ingezonden menu’s
De menu’s worden hier onder op de website geplaatst. Hou deze in de gaten.
De menu’s die ingezonden worden, zullen hier namelijk aan toegevoegd worden.
Namens het beheer: Daniel, Eva, Hilde, Jacqueline, Leo en Wanda
Menu van: Eva Kilic | Vis-menu | Vlees-menu | Vegetarisch menu | Hapjes/baksels/drankjes |
Voorgerecht | Triootjes van vis op een bedje van ijsbergsla | Carpaccio op een bedje van rucola met pijnboompitten | Verse salade met noten en kaas | Hapjes tussendoor: Snoepgroenten met Boursin (als dip) Ongebrande noten Kaasjes Cheesepops Pompoensoepje in een klein glaasje geserveerd Gevulde komkommer met tonijn-, makreel-, zalm- of eiersalade Spekkrullen |
Tussengang | Visbouillon of bouillabaisse | Runderbouillon met reepjes omelet | Pompoensoep met room | Drankjes: Droge witte wijn, champagne, rum, wodka, koffie, thee, zelfgemaakte ice team of bronwater met komkommer/munt of citroen/gember |
Hoofdgerecht | Gegratineerde kreeft, gegratineerde witlof uit de oven en gevulde tomaten | Ossenhaas, gebakken champignons, haricots verts met spek | Courgetinni met pittige tomatensaus en geraspte pardanokaas | Side dishes Zelfgemaakte zadencrackers met kaas, Boursin, roomkaas om te dippen Kaascrackers Gevulde tomaten of paprika |
Dessert | Mascarpone dessert met aardbeien | Kaasplankje | Amandelflensjes met aardbeien en bosbessen | Zoete baksels: Amandelwafels met kaneel Zelfgemaakte kokos-pindarotsjes |
Menu van: Wanda Zandstra | Vis-menu | Vlees-menu | Vegetarisch menu | Hapjes/baksels/drankjes |
Voorgerecht | Amuse van garnaaltjes of rivierkreeftjes op ragfijn gesneden ijsbergsla en dressing van wat mayonaise, peper, zout druppeltje zoetstof en chiracca saus. | Verschillende soorten vleeswaren rolletjes gevuld met roomkaas | Franse kaasjes met lijnzaad/amandel toastjes met ingekookte jam van cranberries en wat zoetstof | Koud (ijs)water met komkommer en basilicum, munt of gember. Warme munt of gember thee, Droge witte wijn, champagne, rum, wodka, koffie, thee, cola zero (o.i.d.) warme chocolade melk (van soja of amandelmelk) met slagroom, ongebrande |
Tussengang | Lijnzaad toastjes met tonijnsalade en Amsterdams uitje | Ossestaart soep met kha soepstengels of keto mini breekbroodje met kruidenboter | Courgette soep met Boursin | noten, alle soorten kaas, bleekselderij met Boursin of smeerkaas, kessebeke augurkjes met ham, salami of rookvlees, gevulde eitjes met zalmsnippers en kappertjes, olijven, |
Hoofdgerecht | Ovenschotel van kabeljauw, bimi of broccoli en groene asperges met verse Italiaanse kruiden | Een beenham in de oven gegaard met een mosterd dressing, pompoenfriet en sperzieboontjes | Lasagne van pompoen met vegetarisch gehakt | |
Dessert | Citroenmousse met pure chocolade en amandelschaafsel | Vla flip van Griekse yoghurt, zelf gemaakte gele vla en Walden’s farm siroop met slagroom | Zelf gemaakt ijs met geroosterde nootjes en kha wafeltjes |
Menu van: Angela Ring | Vis-menu | Vlees-menu | Vegetarisch menu | Hapjes/baksels/drankjes |
Voorgerecht | Tonijn tartaar op een bed van rucola en een drizzle van mosterd/mayonaise dressing | Carpaccio van Wagyu rund. Met rucola, pijnboompitten en een lichte dressing | Courgette pastarolletjes in zachte tomatensaus met een kleine salade | Hapjes en bijgerechten: Koolhydraatarme tortillas, sugarsnaps, bloemkoolpuree |
Tussengang | Visbouillon met een pittentoastje en een dotje zalmmousse | Licht pittige Goulash soep met rundvlees zo zacht als boter en om te dippen Jalapeno broodjes | Een warme kom knolselderijsoep met heerlijke koolhydraatarme soepstengel | Drankjes: Droge witte wijn, Waterkaraf gevuld met heerlijk fris water (evt met toegevoegd fruit/groente) |
Hoofdgerecht | Zalm sous vidé met een licht mousserende roomsaus en haricots verts in spek | Ossenhaas licht gekruid, bloemkool kroketjes met roergebakken bimi en boontjes (de ossenhaas wordt geflambeerd aan tafel) | Halloumi burger met een frisse Midden-Oosterse salade en aubergine frites | Baksels: zelfgemaakte pindarotsjes en mini chaffles naturel en chocolade. |
Dessert | Sinaasappel-amandelflensjes en een bolletje zelfgemaakt suikervrij roomijs | Plankje met verschillende soorten kaas en worst en een mosterd dipsausje | Proeverij van verschillende soorten mini-smoothies |