Keto-feestmenu’s
Om elkaar te inspireren leek het ons leuk om keto-feestmenu met elkaar te delen.

Eva en Wanda hebben 2 keto-feestmenu’s samengesteld. Bestaande uit een vis- vlees- en een vegetarisch-menu van 4 gangen, compleet met bijgerechten en drank suggesties.

(Hiermee kun je ook voor gemengde gezelschappen prima koken, door bijvoorbeeld gebakken krieltjes of brood met kruidenboter toe te voegen.)

Ingezonden menu’s
De menu’s worden hier onder op de website geplaatst. Hou deze in de gaten.
De menu’s die ingezonden worden, zullen hier namelijk aan toegevoegd worden.

Namens het beheer: Daniel, Eva, Hilde, Jacqueline, Leo en Wanda

Menu van: Eva Kilic Vis-menu Vlees-menuVegetarisch menu Hapjes/baksels/drankjes
VoorgerechtTriootjes van vis op een bedje van ijsbergslaCarpaccio op een bedje van rucola met pijnboompittenVerse salade met noten en kaasHapjes tussendoor: Snoepgroenten met Boursin (als dip) Ongebrande noten Kaasjes Cheesepops Pompoensoepje in een klein glaasje geserveerd Gevulde komkommer met tonijn-, makreel-, zalm- of eiersalade Spekkrullen
TussengangVisbouillon of bouillabaisse Runderbouillon met reepjes omeletPompoensoep met roomDrankjes: Droge witte wijn, champagne, rum, wodka, koffie, thee, zelfgemaakte ice team of bronwater met komkommer/munt of citroen/gember
Hoofdgerecht Gegratineerde kreeft, gegratineerde witlof uit de oven en gevulde tomatenOssenhaas, gebakken champignons, haricots verts met spek Courgetinni met pittige tomatensaus en geraspte pardanokaasSide dishes Zelfgemaakte zadencrackers met kaas, Boursin, roomkaas om te dippen Kaascrackers Gevulde tomaten of paprika
DessertMascarpone dessert met aardbeien Kaasplankje Amandelflensjes met aardbeien en bosbessenZoete baksels: Amandelwafels met kaneel Zelfgemaakte kokos-pindarotsjes
Menu van:
Wanda Zandstra
Vis-menu Vlees-menuVegetarisch menu Hapjes/baksels/drankjes
VoorgerechtAmuse van garnaaltjes of rivierkreeftjes op ragfijn gesneden ijsbergsla en dressing van wat mayonaise, peper, zout druppeltje zoetstof en chiracca saus.Verschillende soorten vleeswaren rolletjes gevuld met roomkaasFranse kaasjes met lijnzaad/amandel toastjes met ingekookte jam van cranberries en wat zoetstofKoud (ijs)water met komkommer en basilicum, munt of gember. Warme munt of gember thee, Droge witte wijn, champagne, rum, wodka, koffie, thee, cola zero (o.i.d.) warme chocolade melk (van soja of amandelmelk) met slagroom, ongebrande
TussengangLijnzaad toastjes met tonijnsalade en Amsterdams uitjeOssestaart soep met kha soepstengels of keto mini breekbroodje met kruidenboterCourgette soep met Boursinnoten, alle soorten kaas, bleekselderij met Boursin of smeerkaas, kessebeke augurkjes met ham, salami of rookvlees, gevulde eitjes met zalmsnippers en kappertjes, olijven,
HoofdgerechtOvenschotel van kabeljauw, bimi of broccoli en groene asperges met verse Italiaanse kruidenEen beenham in de oven gegaard met een mosterd dressing, pompoenfriet en sperzieboontjesLasagne van pompoen met vegetarisch gehakt
DessertCitroenmousse met pure chocolade en amandelschaafselVla flip van Griekse yoghurt, zelf gemaakte gele vla en Walden’s farm siroop met slagroomZelf gemaakt ijs met geroosterde nootjes en kha wafeltjes
Menu van: Angela Ring Vis-menuVlees-menuVegetarisch menu Hapjes/baksels/drankjes
VoorgerechtTonijn tartaar op een bed van rucola en een drizzle van mosterd/mayonaise dressingCarpaccio van Wagyu rund. Met rucola, pijnboompitten en een lichte dressingCourgette pastarolletjes in zachte tomatensaus met een kleine saladeHapjes en bijgerechten: Koolhydraatarme tortillas, sugarsnaps, bloemkoolpuree
TussengangVisbouillon met een pittentoastje en een dotje zalmmousseLicht pittige Goulash soep met rundvlees zo zacht als boter en om te dippen Jalapeno broodjesEen warme kom knolselderijsoep met heerlijke koolhydraatarme soepstengelDrankjes: Droge witte wijn, Waterkaraf gevuld met heerlijk fris water (evt met toegevoegd fruit/groente)
HoofdgerechtZalm sous vidé met een licht mousserende roomsaus en  haricots verts in spekOssenhaas licht gekruid, bloemkool kroketjes met roergebakken  bimi en boontjes (de ossenhaas wordt geflambeerd aan tafel)Halloumi burger met een frisse Midden-Oosterse salade en aubergine fritesBaksels: zelfgemaakte pindarotsjes en mini chaffles naturel en chocolade.
DessertSinaasappel-amandelflensjes en een bolletje zelfgemaakt suikervrij roomijsPlankje met verschillende soorten kaas en worst en een mosterd dipsausjeProeverij van verschillende soorten mini-smoothies