Toepassen van het voedingsplan

Het document met jouw naam, is jouw persoonlijke voedingsplan.

 

De 1e pagina is puur ter informatie. Hier staan jouw gegevens. Ook staat hier het aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten die je binnenkrijgt wanneer je eet volgens jouw voedingsplan. (hier zitten ook calorieën en voedingstoffen bij opgeteld van onder andere de olie en groenten). Deze gegevens zijn puur ter informatie. Je hoeft zelf niets te berekenen, dat heb ik al voor jou gedaan.

 

Met dit voedingsplan kun je per dag kiezen wat jij die dag wilt eten. Je hebt vaak keuze uit meerdere opties. Per optie heb ik voor jou berekend hoeveel je hiervan kunt eten zodat je de juiste hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt.

 

Om de producten en categorieën heb ik blokjes gezet. Het is de bedoeling dat je elke dag uit elk blok 1 product kiest. Achter elk product staat hoeveel je hier van per dag mag eten. Wanneer je 2 producten uit 1 blok wilt eten op 1 dag, kan dit ook. Dan kun je van elk precies de helft van het gewicht gebruiken. Het is niet erg als het gewicht niet helemaal op de gram nauwkeurig is. Probeer je wel zoveel mogelijk aan het gewicht te houden, dan weet je zeker dat je de hoeveelheid calorieën en voedingswaarden binnen krijgt die in het schema is berekend.

 

De Lijnzaad, Avocado, Eieren en Mayonaise kun je elke dag eten. Ook de MCT Olie en de Eiwitshake (whey perfection of isolaat) pak je elke dag.(indien deze producten en supplementen in jouw voedingsplan staan).

 

Van de categorieën Zuivel, Mager vlees/vis, vette vis/vlees en Noten/pitten/zaden, kies je elke dag 1 product uit elk van deze 4 categorieën. (Indien al deze categorieën in jouw voedingsplan staan).

Voor de duidelijkheid: Je eet 1 product Zuivel + 1 stuk mager vlees of vis + 1 stuk vette vlees of vis + 1 product uit de categorie Noten/pitten/zaden. Eet geen 2 stukken mager vlees/vis of 2 stukken vette vis/vlees, maar 1 uit iedere categorie.

Op deze manier kun je per dag kiezen welke producten je wilt eten en hier je gerechten mee samenstellen. Ik heb er bewust voor gekozen om geen kant-en-klaar dagmenu’s te maken, omdat je dan vast zit aan die indeling. Bovendien zal steeds hetzelfde menu snel gaan vervelen.

Stel bijvoorbeeld; Ik maak een schema met als avondeten biefstuk en broccoli, en je lust dit niet of hebt hier geen zin in, dan zit je daar aan vast. Nu kun je iets uit het rijtje mager vlees/vis kiezen en kun je zelf je groenten kiezen die je lekker vindt en waar je die dag zin in hebt. Ook zijn er tal van mogelijkheden te maken zoals soepen, ovenschotels, salades en nog veel meer.

De eetmomenten mag je zo indelen als jij zelf wilt. Je mag dus zo vaak en zoveel maaltijden eten als je wilt. Echter dien je per 24 uur uit elke blokje 1 product te kiezen en de hoeveelheid aan te houden die er achter staat. (Met uitzondering van groenten, deze mag je onbeperkt eten)

Het is aan het begin even uitzoekwerk. Maar het is uiteindelijk de bedoeling dat je een gezonde leefstijl/voedingsstijl ontwikkeld, zodat je de behaalde resultaten ook behoudt. Volg je een paar weken een dieet, behaal je je doel en ga je weer terug naar de oude leefstijl/voedingsstijl, dan zijn de resultaten vaak niet blijvend.

Heb je eenmaal een gezonde leefstijl/voedingsstijl ontwikkeld, dan zal je altijd op het juiste gewicht blijven.

Vooral aan het begin, adviseer ik je om van te voren de hele dagindeling in te plannen. Op deze manier heb je een overzicht en weet je zeker dat je alles in de juiste hoeveelheden binnen krijgt. De eerste paar keer zal even tijd kosten. Heb je dit een paar keer gedaan, dan gaat dit steeds sneller.

Op mijn website staan enkele tips om eenvoudig een dagindeling te maken: https://daniel-muller.nl/kooktips/

Meer inspiratie nodig? Stel je vraag in de WhatsApp groep; vaak krijg je dan veel handige tips.

 

Ook op de Facebook groep worden veel lekkere recepten gedeeld: https://www.facebook.com/groups/KetoseRecepten

 

Om je alvast op weg te helpen staan in de handleiding twee voorbeelden van hoe je een dag zou kunnen indelen. Deze zijn gebaseerd op het voorbeeldschema. Je zou deze indeling kunnen gebruiken ter inspiratie om zelf een dagindeling te maken.