intakeonline

Online intake persoonlijk Ketose-voedingsplan.

Indien je wilt afvallen is het belangrijk dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrand. Het aantal calorieën mag echter ook niet te laag zijn omdat je dan honger en/of een laag energieniveau zult hebben. Indien de calorie inname veels te laag is, is de kans groot dat je naast vet ook spiermassa zult verliezen. Dit zorgt vervolgens voor het bekende jojo-effect; je zult dan na dat je stop met diëten al weer snel bijkomen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat ik eerst een berekening maak van het aantal calorieën dat jij dagelijks verbrandt. Deze berekening is altijd een schatting omdat iedereen een ander metabolisme heeft. Op basis van deze berekening stel ik een voedingsschema voor je samen. Indien nodig kan ik het schema naderhand altijd nog voor je bijstellen. Mocht je bijvoorbeeld te veel honger of te weinig energie hebben, dan zal ik het aantal calorieën in je voedingsschema verhogen. Mocht je niet of te langzaam afvallen, dan zal ik het aantal calorieën in je voedingsschema verlagen.

Het persoonlijke Ketose-voedingsplan is een op maat gemaakt en op jouw behoefte aangepast programma. Je hebt zelf de keuze hoe jij deze graag zou willen inrichten.

Hier onder zal ik je vragen naar enkele gegevens die ik nodig heb om je calorieverbruik te berekenen. Ook kun je hier onder je voorkeuren aangeven.

Voornaam en achternaam

Vul hier de lengte in centimeters in. Dus als je 1.78m bent vul je in: 178

De hoeveelheid spiermassa is een belangrijke indicator voor het gemiddelde calorieverbruik. Om de spiermassa te berekenen is onder andere het vetpercentage benodigd. Het vetpercentage kun je schatten door naar de onderstaande 4 reeksen afbeeldingen te kijken en op basis hiervan een schatting te maken van je eigen vetpercentage. Het kan zijn dat het lastig is om een accurate schatting te maken aan de hand van de afbeeldingen. (Iedereen heeft een ander lichaamstype en het is genetisch bepaald waar een ieder aanleg heeft om vet vast te houden). Probeer toch per afbeelding ongeveer een schatting te maken van je vetpercentage. Mocht je er een paar procent naast zitten, dan is dit niet erg. Dit is slechts om een schatting te maken van het gemiddelde calorieverbruik.

Maak hier onder op basis van elke foto-reeks een schatting van je eigen vetpercentage.

De mate van fysieke activiteit bepaald mede het aantal calorieën die je dagelijks verbruikt. Hier onder volgen enkele vragen betreffende de mate van fysieke activiteit.

Indien je aan sport doet. Beschrijf dan zo nauwkeurig mogelijk wat je doet.

Hoe nauwkeuriger je beschrijft wat jij aan sport doet, des te nauwkeuriger kan ik je calorieverbruik berekenen. Hier onder kun je nog verdere toelichting invullen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je meerdere soorten sport doet en je hier door niet even lang of even intensief sport per keer.

Sporten is niet de enige manier waar op je kunt bewegen. Ook het werk dat je doet of de verdere dagelijkse activiteiten kunnen van invloed zijn op de mate van fysieke activiteit.

Bij het samenstellen van het voedingsschema houd ik rekening met je voedselvoorkeuren. Het heeft natuurlijk geen zin als ik voeding in je voedingsschema toevoeg die je niet lust, of niet graag eet. Vul hier onder in welke voeding je wel of niet lust.

Avocado

Vlees

Vis

noten

kaas

griekse yoghurt

Mayonaise

Wanneer je een ketose-dieet volgt is het belangrijk dat je een groot deel van je calorieën binnenkrijgt in de vorm van (gezonde) vetten. Mayonaise bestaat voor het grootste deel uit onverzadigde vetten. Qua voedingswaarden past mayonaise prima in een ketose-dieet. De mayonaise zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het maken van een sausje of voor een dressing voor bij de salade. Mayonaise bevat echter wel veel calorieën per 100 gram. Indien ik mayonaise aan je schema toevoeg zal dit betekenen dat er minder calorieën overblijven voor het overige voedsel. De keus is dus aan jou of je liever mayonaise in je schema wilt hebben of liever een grotere hoeveelheid van het overige voedsel.

Het is belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen zodat je alleen lichaamsvet verliest en geen spiermassa. Spieren zijn namelijk het deel van je lichaam die de meeste calorieën verbruiken.  Verlies je spiermassa, dan zal ook de verbranding van het lichaam lager worden. Dit is de meest voorkomende oorzaak van het jojo effect (het weer bijkomen nadat je stopt met een dieet). Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Een goede bron van eiwitten is mager vlees en vis. Houd je er niet van om grote hoeveelheden vlees en/of vis te eten, dan zou je ook een eiwit-shake kunnen gebruiken als aanvulling. Dit is een makkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Wanneer je start met het ketose-dieet heeft je lichaam enkele dagen nodig om te wennen hier aan. Je zult enkele dagen na dat je gestart bent merken dat je even iets minder energie hebt en mogelijk meer moeite hebt met concentreren. Dit komt omdat je lichaam moet wennen aan het effectief omzetten van vetten in ketonen. MCT-olie zou je hierbij kunnen ondersteunen door je snel en langdurig energie te geven. De MCT-olie bevat echter ook calorieën. Als je van plan bent om MCT-olie te gebruiken, kan ik deze toevoegen in je voedingsschema en de calorieën alvast mee berekenen. Hier onder staan kort de werking en de voordelen van MCT-olie beschreven.

MCT staat voor Medium-Chained-Tryglyceride, oftewel middellange vetzuurketens. Het voordeel hiervan is dat deze snel door het lichaam omgezet worden in energie, in de vorm van ketonen. Deze ketonen zorgen ervoor dat je hersenen snel en langdurig energie krijgen. Hierdoor zullen je mentale prestaties verbeteren en je meer gefocust en helderder voelen.  De calorieën van de MCT olie worden niet opgeslagen als vet. MCT olie stimuleerd zelfs de vetverbranding, vooral het vet om de middel en het buikvet. Bovendien helpt het bij afvallen doordat het de eetlust remt. Ook helpt MCT olie spiermassa te behouden tijdens het afvallen.

MCT OlieEnkele voordelen van MCT olie:

  • Geeft urenlange stabiele energie.
  • Hogere vetverbranding en verlaagde vetopslag.
  • Verlaagt de eetlust en het hongergevoel.
  • Helpt om spiermassa te behouden tijdens het diëten.
  • Helpt de bloedsuikerspiegels stabiel te houden.
  • Positieve werking op het immuunsysteem.
  • Verbeteringen in de mentale prestatie.
  • Besparing van glycogeen.
  • Verhoogde energieverbruik.

Om af te vallen dien je minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrand. Hoe lager het aantal calorieën dat je binnenkrijgt de te sneller zul je afvallen. Dit betekend echter ook dat je minder zult kunnen eten per dag. Om enig effect te hebben is een calorie-reductie van 15% het minimale. Indien je sneller wilt afvallen zal de calorie-reductie kunnen verhogen tot 30%. Dit is nog een verantwoord percentage. Indien je te weinig calorieën zult binnenkrijgen is de kans groter dat je spiermassa zult gaan verliezen. Dit zal vervolgens de kans vergroten dat je kans krijgt op een jojo-effect. Dit zal echter pas voorkomen bij een calorie-reductie van meer dan 30%. De meest gekozen optie is 30%, omdat het nauwelijks voorkomt dat deelnemers honger hebben wanneer zij eten volgens het ketose-voedingsplan.

Vul hieronder in met hoeveel % je de calorieën wilt reduceren. (Hoe hoger de reductie, des te sneller zul je afvallen). Indien nodig kan ik naderhand altijd nog het voedingsschema voor je aanpassen.

 

 

Het persoonlijke Ketose-voedingsplan zal binnen 7 werkdagen, nadat de betaling binnen is, naar het opgegeven e-mail adres verzonden worden. Indien je jouw persoonlijke Ketose-voedingsplan eerder wilt ontvangen is het mogelijk om tegen extra betaling, het persoonlijke Ketose-voedingsplan met spoed samen te laten stellen. Je zult  jouw persoonlijke Ketoses-voedingsplan dan eerder krijgen en eerder kunnen starten.

Indien er nog overige zaken zijn waar ik rekening mee dien te houden bij het samenstellen van het voedingsschema of indien je nog een opmerking hebt, kun je deze hier onder vermelden.

Om de online intake te voltooien dien je de algemene voorwaarden te lezen en de volgende vraag te beantwoorden. Algemene voorwaarden voedingsschema openen

Bedankt voor het invullen van het intake formulier!