Het jojo-effect

Het jojo-effect staat voor de schommeling in gewicht tijdens of na het volgen van een dieet. Dit is zeer ongezond voor je lichaam.

De oorzaak hier van is afvallen op een verkeerde manier.Wanneer je gewicht afvalt kan dit vet of spiermassa zijn.Val je op een gezonde manier en op een gezond tempo af, dan zul je grotendeels vet afvallen. Wanneer je echter op de verkeerde manier of te snel afvalt zul je naast vet, ook veel spiermassa verliezen.

Je spieren zijn de grootste energie verbruikers van je hele lichaam. Wanneer je spiermassa verliest, zal dus ook de hoeveelheid energie die je lichaam dagelijks nodig heeft minder worden. Dit zorgt er voor dat je, zelfs wanneer je niet meer eet dan voordat je begon met diëten, je toch meer zult bijkomen. Je hebt dan alles voor niks gedaan en eindigt in een slechtere situatie dan voor dat je begon met diëten. Je hebt dan alle moeite voor niks gedaan.

Bij het Ketose-dieet is dit niet het geval. Ik bereken voor jou de juiste aantal calorieën en voedingswaarden die passen bij jouw persoonlijke situatie en doelen. Hierdoor zul je op een verantwoorde manier afvallen en geen spiermassa verliezen. Je zult dan ook geen jojo-effect ervaren wanneer je jouw streefgewicht bereikt hebt en besluit te stoppen met het Ketose-dieet.