personal coaching

Personal coaching

Wanneer je aan de slag gaat met een personal trainer zul je jou doelen veel sneller en effectiever behalen. Eigenlijk is personal trainer niet het juiste woord. Om echt goede en blijvende resultaten te behalen is er meer nodig dan alleen vooruitgang op het gebied van training. De voeding, het mentale stuk en je lifestyle zijn minstens net zo belangrijk. Daarom vind ik personal coach een beter woord. Maar wat zijn nou de redenen dat het werken met een personal coach vele malen effectiever is dan zelfstandig trainen?

1             Het realiseren van je doelen

Om je doelen te behalen is het belangrijk om te weten wat deze zijn. Ik help jou met het definiëren van je doelen. Zo houdt ik rekening met je huidige conditie en bespreken we wat je wilt bereiken tijdens de trainingen. Hoewel je misschien wel een idee zult hebben van de doelen die je wilt bereiken, ben ik in staat deze doelen onder te verdelen in kleinere doelen die specifiek en realistisch zijn. Ook ben ik in staat om de vooruitgang van deze doelen te beoordelen en indien nodig aanpassingen te maken. Hierdoor ben je gegarandeerd je doelen te behalen.

 

2             Maximale efficiëntie

Met personal coaching sessies bereik je meer resultaten in minder tijd. Ik ontwikkel voor jou een programma dat efficiënt en effectief is. Je leert niet alleen hoe je zo goed mogelijk kunt trainen tijdens onze trainingssessies samen, maar ook hoe je dit kunt doen wanneer je alleen traint. Hierdoor gaat er minder tijd verloren. Ook houdt ik jouw voortgang in de gaten zodat ik aanpassingen kan maken waar dit nodig is.

 

3             Juiste instructies

Ik leer jou de juiste manier om de oefening uit jouw trainings-routine uit te voeren. Ik toon jouw de bewegingen en kijk of jij ze juist uitvoert, zodat ik indien nodig je houding of techniek kan corrigeren. Het aanleren van de juiste uitvoering van de oefeningen vermindert het risico op blessures en zorgt ervoor dat je betere resultaten zult boeken tijdens de trainingen. Ook zul je in staat zijn om de oefeningen zelfstandig op de juiste manier uit te voeren.

 

4             Motivatie

Het is vaak moeilijk om de motivatie vol te houden wanneer je alleen traint. Regelmatige sessies met een personal coach verbeteren je motivatie om je training regime vol te houden. Zelfs als je geen gebruik maakt van een personal coach voor elke sessie. De wetenschap dat je mij binnenkort weer zult ontmoeten zal je motiveren tijdens het sporten. Je krijgt ook de voldoening wanneer je tijdens de volgende sessie de vooruitgang kunt tonen die je gemaakt heb tijdens je trainingen.

 

5             Een stok achter de deur

Wanneer je alleen traint ben je eerder geneigd om een training over te slaan. Wanneer je hier eenmaal mee begint duurt het vaak niet lang tot dat je een periode helemaal niet getraind hebt. Wanneer je met mij een sessie inplant zal dit niet gebeuren. Ik sta immers klaar om met jou aan de slag te gaan, en ik zal ervoor zorgen dat jij een goede workout zult hebben. Ook maken wij afspraken over de trainingen die jij zelf zult gaan doen. Ik zal er op toe zien of jij getraind hebt en houdt je hiervoor verantwoordelijk. Hierdoor zul je minder snel geneigd zijn om een training over te slaan.

 

6             Een gepersonaliseerde plan

Ik zorg voor een gepersonaliseerd plan gebaseerd op jou persoonlijke doelen en situatie. Een gepersonaliseerd plan geeft betere resultaten dan een algemeen trainingsschema. Omdat ik weet wat jou fysieke conditie is en wat jou doelen zijn pas ik de trainingen hier op aan zodat jij het maximale uit jouw trainingen haalt.

 

7             Variatie

Een ervaren coach zal je een variatie van oefeningen leren. Dit kan je helpen om niet verveeld te raken. Ook kan een oefening die jouw niet goed ligt, vervangen worden voor een andere oefening die beter bij je past en dezelfde fysieke voordelen biedt. Coaches helpen je ook aanpassingen te maken in je trainingsroutine wanneer je fysieke toestand verbeterd. Dit verzekerd je van een voortdurende vooruitgang.

 

8             Consequente feedback zonder te veroordelen.

Niet iedereen heeft jouw beste belangen in zijn achterhoofd. Echter, ik als personal coach, geef alleen om jou en je succes. Ik zal er voor je zijn. Ieder uur die ik samen met jou doorbreng concentreer ik mij alleen op jou. Ik zal je consequente feedback geven om jou te helpen jezelf te ontwikkelen en je doelen te behalen. Belangrijker nog, ik zal dit doen zonder je te veroordelen of minderwaardig te laten voelen. We zijn allemaal wel eens in de sportschool geweest met de gedachte hoe we er uit zien wanneer we een oefeningen uitvoeren, of hebben onszelf vergeleken met anderen. Een goede coach zal jou niet oordelen of bekritiseren. Hij zal je helpen om jouw successen, groot of klein, te zien. Zelfs wanneer je ze zelf niet kunt zien. Door deze steun, zal een coach jouw helpen het beste uit jezelf te halen en te motiveren, ongeacht jouw gevoelens over jezelf.

 

9             Resultaten

Werken met een personal coach zal er voor zorgen dat jij de resultaten behaald die je alleen niet zou kunnen behalen. Ieders doelen zijn zeer persoonlijk. Of het nu gaat om gewichtsverlies, spieropbouw of een ander specifiek doel. Een trainer zal jou helpen deze doelen te ontwikkelen en je verder op weg helpen naar succes. Als coach, werk ik hard met al mijn cliënten om ze te helpen hun resultaten te realiseren. Hierbij horen fysieke resultaten, mentale resultaten, maar ook de resultaten die zij nooit hadden verwacht! Het zijn deze resultaten, die er niet alleen voor zorgen dat je verantwoordingen naar mij toe hebt, maar die er ook voor zorgen dat ik, jouw personal coach, verantwoordingen heb naar jou toe!

 

Over mij:

Naast een opleiding op het gebied van fitness heb ik ook een Master Social & Health Psychology afgerond aan de Universiteit Maastricht. Hierdoor heb ik een zeer breed scala aan kennis die ik kan gebruiken om jou te helpen je doelen te behalen. De personal coaching sessies zijn dan ook veel meer dan je gewend zult zijn van de traditionele personal training sessies. Indien je echter alleen begeleiding wenst op het gebied van fitness, is dit ook mogelijk.

 

Wil je graag echte resultaten boeken en duidelijke vooruitgang zien?

 

 

Zou je graag meer informatie willen of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

 

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Knop kennismakingsgesprek 2