Keto Zoom Sessie

Kun jij extra hulp gebruiken bij de gezonde keto leefstijl?
Dan heb ik iets leuks voor jou!

Om meer mensen te kunnen helpen organiseer ik een Zoom groeps-sessie.
Tijdens deze Zoom sessie zal ik vragen beantwoorden die deelnemers van tevoren kunnen inzenden. 

Het is niet verplicht om vragen in te zenden. Je kunt er ook voor kiezen om enkel te observeren.

Als deelnemer met een persoonlijke keto voedingsplan, kun je gratis deelnemen.

Volgende Zoom sessie:

Nog niet bekend.

Zou je graag willen deelnemen en heb je je nog niet ingeschreven?
Dan kan dat via dit formulier: https://daniel-muller.nl/aanmelden-zoom/

Heb jij nog een vraag waar je graag hulp bij zou willen? 

Vul deze dan in op het formulier: https://daniel-muller.nl/vragen-indienen-zoom-sessie/

Wanneer je een vraag indient, kun je ervoor kiezen om deel te nemen met je webcam en/of microfoon, maar dit is niet verplicht. Je mag ook enkel jouw vraag/vragen indienen.

*De webcam en microfoon van alle deelnemers zal standaard uitgeschakeld zijn.

Mocht je willen deelnemen met microfoon en/of webcam, dan kan ik je een verzoek sturen, waarna je zelf de mogelijkheid hebt om de webcam en/of microfoon in te schakelen.

Vragen die zijn ingediend door deelnemers:

2. “Hoe kan je de verleidingen weerstaan? (Chocola)”
-(Anoniem)

4. “Ik ben wel benieuwd naar alternatieve eiwitbronnen. Ik heb periodes dat ik het vele vlees echt zat ben. Ik weet niet of dit een passend thema is voor de zoom sessie”
-(Imke)

6a “Hoe kan ik mijn mindset “goed” houden? Ik blijf periodes houden dat ik zwicht voor de verleidingen van met name chocolade en chips. Eenmaal daarvoor gezwicht is het vaak het hek weer (voor een tijdje) van de dam. Ik kan het of heel strak of niet en ik blijf daar tussen switchen. Er is bij mij een duidelijk verband met stress en drukte. In die periodes grijp ik sneller naar ongezond eten en suikers.
6b “Niet echt een hulpvraag, ik ben benieuwd hoe realistisch het is dat je geen behoefte aan zoetigheid meer hebt. Mijn lichaam is nu flexibel. Als ik koolhydraten heb gegeten duurt het ongeveer twee dagen voor ik weer in ketose ben. Ik heb ook langere tijd keto gedaan (minstens zes maanden). Zolang het geen optie in mijn hoofd is gaat het goed. Maar voor mij blijft het een gevecht. Ik ben benieuwd hoe anderen dat ervaren.”
-(Janine)

7b “Is het gebruik van externe ketonen een goed idee? Ik zie zoveel positieve verhalen voorbij komen over Pruvit (niet te betalen overigens)…”
7c “Kan je het afvallen een boost geven door een periode te vasten (ik bedoel niet IF, maar echt 60 uur ofzo) of is dat niet verstandig?”
-(Nathalie)

8 “Ik drink nu al tijden geen alcohol en dat bevalt goed en is nu makkelijk vol te houden nu er geen feestjes e.d. zijn. Hoe pas ik dat straks toe in mijn voedingsplan als ik wel een keer iets wil drinken. Is dit dan een extraatje of plan je dit in binnen je voedingsplan?”
-(Marjan)

Reeds beantwoorde vragen:

 

Deze zijn hier terug te kijken: https://daniel-muller.nl/zoom-opnames/

1. “Ik kan wel een nieuwe kickstart gebruiken om af te vallen met keto en weer goed met het schema te beginnen. Ik merk dat al maanden de klad erin zit en kan moeilijk de motivatie opbrengen. Ik eet geen khd maar te veel en te vet. Een zak kaasblokjes en een hele fuet droge worst gaan er geregeld nog na het avondeten doorheen…” *(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021)
-(Anke) 

3.” Sinds 6 maanden volg ik met succes jouw plan en eet ik vegetarisch keto. Ik ben ondertussen 20 kg kwijt, nog minstens 10 kg te gaan. Maar ik wil graag overgaan naar vegan keto, liefst met zoveel mogelijk lokale producten. Dus geen zuivel en geen eieren, maar liefst ook geen avocado (omwille van de ecologisch redenen). Over de noten wil ik graag nog onderzoek doen welke binnen mijn ecologische voetafdruk passen. Is mijn idee realistisch? Hoe kan ik dit best aanpakken?”*(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021)
-(Sabine) 

5a.“Hoelang mag je zo laag in kcal eten” *(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021)
5b “Na hoeveel tijd en/of minder kg laat je je voedingsplan evt. bijstellen” 
*(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021)
5c “Als je af en toe cacao gebruikt (bijv. in bloemkoolpap) vul je dit dan in bij keuzecategorie 4?” 
*(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021)
-(Marjan)

7a “Ik ben mbv een ander soort ketodieet al veel afgevallen. Omdat ik datzelfde dieet al lang heb gevolgd, wilde ik graag eens een ander dieet uitproberen waarbij je wat meer zelf richting kan zoeken naar gerechten. Het toepassen van de hoeveelheden en het daarbij steeds moeten omrekenen vind ik nog wel een heel lastig dingetje. Is daar een handigheid voor?” *(Beantwoord tijdens Zoom-sessie 18-02-2021) -(Nathalie)

Voorbereiding Zoom Sessie

Ter voorbereiding: Download Zoom en test het uit. (zo weet je zeker dat je straks kunt deelnemen)
-Indien je Zoom nog niet geïnstalleerd hebt, kun je deze downloaden op: https://zoom.us/download

-Zoom kun je gebruiken via telefoon/pc/laptop/tablet

-Installeer van tevoren Zoom en test even uit of het werkt.

-Je kunt ook uittesten of je microfoon en webcam werken (mocht je deze willen
gebruiken)