Keto Recept: Broccoli Kaaskoekjes

Klaar voor een gezonde dosis verwennerij? Stel je eens voor: knapperige, hartige koekjes, vol met smaak én gezondheid, en dat gewoon op jouw bord! Geloof het of niet, met deze Broccoli Kaaskoekjes kan dat.

Nu denk je misschien: “Koekjes als lunch of avondeten? Kan dat wel?” Jazeker, en op de meest gezonde manier ook! Deze koekjes combineren het beste van beide werelden: de romige zachtheid van broccoli, de hartige smaak van geraspte kaas en een vleugje cayennepeper om het allemaal naar een hoger niveau te tillen.

Gebakken in kokosolie en afgewerkt met een snufje zeezout, deze koekjes zijn gewoonweg onweerstaanbaar. En het mooiste van alles? Ze passen perfect binnen je keto dieet. Of je ze nu als tussendoortje nuttigt, opneemt in je lunch of ze gebruikt als een lekkere en gezonde component van je avondmaaltijd, deze koekjes zullen je smaakpapillen verrassen.

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en ga aan de slag met dit recept. Vertrouw ons maar, deze Broccoli Kaaskoekjes zullen binnen de kortste keren een nieuwe favoriet worden, zelfs bij de moeilijkste eters in jouw huis!

 

Het Recept

☆ Ingrediënten (voor 6 koekjes):
1 Ei
50 g Geraspte kaas (30+)
185 g Broccolipuree*
Zeezout uit de molen
2 theelepels Kokosolie
Cayenne peper

★ Bereidingswijze:

1) Maak de broccoli klein.
-Snijd het uiteinde van de broccolisteel af en pluk de blaadjes van de steel.
-Snijd de roosjes van de steeltjes, zorg dat ze enigszins gelijk van grote zijn.
-Snijd de steel in heel kleine stukjes.

2) Kook de broccoli.
Doe alle broccoli in een ruime kookpan. Voeg warm water toe tot de broccoli net niet helemaal onder staat. Doe de deksel op de pan en zet de pan op hoog vuur tot dat het water kookt. Zodra het water kookt zet je het vuur laag en kook je de broccoli tot deze goed gaar is.

3) Maak broccoli puree.
Giet de broccoli af en stamp het fijn met een pureestamper of maal het fijn met een staafmixer.
(De broccolipuree kan in een afgesloten bakje 4 dagen bewaard worden in de koelkast. Invriezen kan ook.)

4) Laat de broccolipuree afkoelen tot deze lauw/koud is.

5) Voeg daarna het ei, de kaas, zeezout en de cayennepeper en zeezout aan de broccolipuree toe. Roer dit goed door elkaar.

6) Warm een theelepel kokosolie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag op hoog vuur.

7) Schep met een eetlepel 3 gelijke hoeveelheden in de koekenpan. Gebruik hiervoor de helft van het “beslag”. Druk de hoopjes beslag een beetje plat. Draai het vuur wat lager.

8) Bak de koekjes 2 minuten, draai dan om en bak de andere zijde ook 2 minuten.

9) Leg de koekjes op een bord en dek deze af met aluminiumfolie.

10) Warm opnieuw een theelepel kokosolie in de koekenpan.

11) Bak van het overige beslag weer 3 koekjes.

Eet smakelijk!

Probeer ook dit Heerlijke Keto-Recept

Enkele resultaten