Keto Recept: Gehaktbrood

Heerlijk Kippengehaktbrood: Een Perfecte Maaltijd Voor Elke Gelegenheid

Ben je op zoek naar een voedzaam en heerlijk gerecht dat perfect past in je drukke schema? Zoek dan niet verder! Dit recept voor Kippengehaktbrood is de perfecte maaltijd om mee te nemen naar je werk of voor een gezellige familiepicknick.

Het gehaktbrood is gevuld met de romigheid van magere kwark, de knapperige bite van kappertjes, en de volheid van eieren, zowel gekookt als rauw. De fijngesneden ui voegt een vleugje pit toe, wat dit gerecht echt opfleurt.

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren, dus het is ideaal voor zowel de zomer- als de wintermaanden. En het beste deel? Het is super gemakkelijk om te maken en kan van tevoren worden voorbereid, zodat je een lekkere maaltijd hebt klaarliggen wanneer je hem nodig hebt.


Het Recept

Ingrediënten:

 • 1200gr Kippengehakt
 • 450 gr magere kwark
 • 1 potje kappertjes
 • 1 fijngesneden ui
 • 3 gekookte eieren
 • 2 rauwe eieren

Bereidingswijze:

 1. Begin met het opkloppen van de rauwe eieren, doe hier de ui en magere kwark bij.
 2. Nu kun je het gehakt toevoegen. Mix dit goed door elkaar met de mixer, het kan ook met je handen maar met de mixer gaat net even wat sneller en minder viezigheid. De kappertjes voeg je als laatste toe aan het mengsel.
 3. Vet nu de glazen schaal of je cakeblik in met boter, bestuif het daarna met een beetje bloem zodat het brood straks goed los komt na het bakken. De helft van het mengels kun je al in de schaal/bakblik doen.
 4. Snijd de hardgekookte eieren doormidden en leg deze op het gehakt. De andere helft van het gehakt mengsel kun je er nu bovenop doen.
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, bak het gehaktbrood in 3 kwartier af.

In plaats van kippengehakt kun je ook mager rundergehakt gebruiken. Het gehaktbrood wordt dan wel iets droger. Je kunt het koud en warm eten, ideale snack/lunch om mee te nemen naar je werk!

Probeer ook dit Heerlijke Keto-Recept

Enkele resultaten

Het verhaal van Dyane Doveren Wiermans

Dyane, ooit een stevige roker, wilde haar leven drastisch veranderen. Stoppen met roken was haar eerste doel, daarna wilde ze bewuster met haar voeding en beweging omgaan.

Nadat Dyane begon met een Persoonlijk Keto Voedingsplan, zag ze al snel veranderingen.

Haar energie nam toe.

En belangrijker nog, ze zag eindelijk resultaat!

Lees hier het hele verhaal »