De WhatsApp groepen

 
Word je dagelijks overladen door vele (onzinnige) WhatsApp berichtjes?


Dan ben je niet de enige…

WhatsApp is een mooi communicatie middel. Je kunt er snel en met grote aantallen mensen mee communiceren.

Een nadeel is echter, dat je overladen kunt worden met grote aantallen berichten. (Waarvan de meeste berichten voor jou wellicht niet interessant zijn.)

De oplossing die ik bedacht heb is  het aanmaken van meerdere WhatsApp groepen.

Nog meer WhatsApp groepen?
Misschien denk je nu wel: “Ik zit al in zo veel WhatsApp groepen en word dagelijks overspoeld met berichten. Hoe gaan meer WhatsApp groepen mij hierbij helpen?”

Meer groepen, minder “onzin”.
“Interessant” is een subjectief begrip. Dat wil zeggen: wat voor de één interessant is, is misschien wel onzinnig voor een ander. Om die reden is het onmogelijk om 1 WhatsApp groep te creëren waar enkel berichten in geplaatst worden die voor iedereen interessant zijn.

Om die reden heb ik ervoor gekozen om meerdere WhatsApp groepen aan te maken met verschillende thema’s, zodat de berichten die je krijgt zo relevant mogelijk zijn voor jou. Dat wil zeggen dat de onderwerpen die in de groepen besproken worden, zo goed mogelijk aansluiten bij jouw interesses en behoeftes.

Nog een voordeel is dat de berichten van hetzelfde onderwerp bij elkaar staan. Je hoeft dus niet naar recepten te zoeken in een groep waar ook vragen over het voedingsplan gesteld worden.

Nog een laatste tip: Ik adviseer je om alle WhatsApp groepen te dempen (heb ik zelf ook gedaan). Instructies vind je onder aan de pagina.

De verschillende groepen.

Hieronder staan de verschillende groepen beschreven. Als deelnemer met een persoonlijk keto voedingsplan kun je van al deze groepen gebruik maken. Graag wil ik je vragen de beschrijvingen van de groepen te lezen en de berichten in de desbetreffende groep te plaatsen. Op deze manier blijft het overzichtelijk voor iedereen.

(Zoals je ziet starten alle WhatsApp groepen met “DMC”, dit staat voor Daniel Muller Coaching. Op deze manier kun je gemakkelijk alle groepen vinden in WhatsApp door te zoeken op de term “DMC”)

Waarvoor zijn de groepen bedoeld?

Er zijn 2 groepen die voornamelijk bedoeld zijn om vragen in te stellen en om info in te delen : De starters groep en de Gevorderden groep.
In deze 2 groepen lees ik zelf ook alle berichten. In de overige groepen, lees ik niet alle berichten mee.

De starters groep is bedoeld om vragen te stellen over het toepassen van het voedingsplan en het starten met de keto lifestyle.

De gevorderden groep is bedoeld om overige keto-gerelateerde vragen te stellen.

De Starters & Gevorderden groep zijn dus voornamelijk bedoeld om de meer “Technische/Praktische” vragen in te stellen en informatie met elkaar te delen. Door ze op deze manier te gebruiken, blijft het overzichtelijk en kun je makkelijker info terugvinden. 

Voor meer info zie: https://www.facebook.com/groups/DMC.Ketose.Groep/posts/3009061832748092/

1. DMC Ketose Starters
Dit is de WhatsApp groep waar de nieuwe deelnemers aan toegevoegd worden. Hier kun je alle vragen stellen met betrekking tot het toepassen van het voedingsplan.

Omdat het vaker voorkomt dat dezelfde vragen gesteld worden, en er leden in de groep zijn die het voedingsplan al langer volgen, worden onderling ook vaak vragen beantwoordt. Ik lees de vragen/antwoorden altijd na en antwoord/vul aan daar waar nodig. Ook deel ik belangrijke informatie in de groep.

2. DMC Ketose Gevorderden 
Is het duidelijk hoe je het voedingsplan moet toepassen? 

Dan kun je naar de WhatsApp groep voor gevorderden. In deze groep kan alles omtrent keto besproken worden.

Deze groep is niet bedoeld om vragen te stellen over het toepassen van het voedingsplan.

3. DMC Recepten & Gerechten 1 
Met het ketose-dieet zijn vele lekkere gerechten te maken. In deze WhatsApp groep kun je recepten delen en foto’s van gerechten die je gemaakt hebt.

Is deze groep vol of wil je nog meer recepten?

Dan kun je ook lid worden van DMC Recepten & Gerechten 2

4. DMC Ervaringen & Struggles 
Hoewel het niet voor iedereen interessant is om te lezen waar de andere deelnemers mee zitten en wat zij allemaal meemaken, is het voor een groot deel van de deelnemers juist wel interessant. Een gezonde leefstijl volhouden is namelijk meer dan alleen weten hoe keto werkt. We zijn geen robots. En vaak is het juist heel waardevol om met elkaar te bespreken waar je moeite mee hebt en wat je meemaakt. Wil je graag met delen wat jouw ervaringen en struggles zijn? Heb je het even moeilijk? Of heb je een geluksmomentje dat je wilt delen? Dan kan dat in deze groep.

5. DMC Voortgang & Resultaten
Het delen van voortgang en resultaten kan voor sommigen motiverend en inspirerend werken. Tegelijkertijd kan dit ook demotiverend werken, wanneer de resultaten bij jezelf minder snel lijken te gaan.

Vind je het leuk/inspirerend/motiverend om de voortgang & resultaten van andere deelnemers te zien  Dan kun je lid worden van deze groep.

Deze groep is enkel om de voortgang en resultaten met elkaar te delen. Ervaringen kunnen gedeeld worden in “DMC Ervaringen & Struggles”

Let op: Het afvallen kan bij de een sneller gaan dan bij de ander. Er zijn vele factoren die invloed kunnen hebben op het afvalproces. Vergelijk jezelf daarom niet met een ander. Ook wil het niet zeggen dat er niks gebeurt, wanneer je (tijdelijk) geen gewicht verliest. Vaak gebeurt er in het lichaam zelf wel van alles.

Probeer ook in gedachten te houden dat keto, behalve afvallen, nog veel meer gezondheidsvoordelen kan opleveren. Voor meer info over (niet) afvallen, adviseer ik je te kijken op: https://daniel-muller.nl/afvallen/

6. DMC Keto-socialize groep 
Natuurlijk is het belangrijk dat de sfeer in de WhatsApp groepen goed is. Het is daarom ook niet erg als er een keer een grapje gemaakt wordt. Echter zitten er veel deelnemers in de groepen, waardoor het al snel druk en onoverzichtelijk wordt.

Soms is het ook leuk om dingen met elkaar te bespreken die niks met keto te maken hebben. Op deze manier kun je namelijk ook een band met elkaar opbouwen.
Wil je gezellig met elkaar kletsen over andere onderwerpen? Gebruik dan de “Socialize-groep”.

Deze groep is niet bedoeld om vragen te stellen over het voedingsplan of over keto.

7. DMC Fasting/Vasten

In de WhatsApp groep kunnen vragen gesteld worden en ervaringen gedeeld worden met betrekking tot vasten.

Vasten/(Intermittent) Fasting kan goed werken in combinatie met keto. Dit kan voordelen bieden op het gebied van gezondheid en het kan afvallen bevorderen. Ik adviseer je echter om je lichaam eerst (2-4 weken) goed te laten wennen aan keto voordat je hiermee gaat starten.

Meer info over (Intermittent) Fasting: https://daniel-muller.nl/intermittent-fasting/

8. DMC Zoom Sessie Info
Zo nu en dan organiseer ik Zoom Sessies in groepsverband. Je kunt dan vragen inzenden die ik tijdens de Zoom-sessie beantwoord. In deze WhatsApp groep, deel ik alle info betreffende Zoom Sessies. Lid worden kan door je op te geven via het aanmeldformulier. Je krijgt dan de deelnamelink per mail toegezonden.
Info op: https://daniel-muller.nl/zoom-info/
(Het wachtwoord is gezondheid)

WhatsApp-Groep Richtlijnen


Om de WhatsApp groep zo prettig en effectief mogelijk te maken, hebben wij enkele richtlijnen opgesteld.

Ik wil je vragen deze te lezen:  https://daniel-muller.nl/whatsapp-richtlijnen/

WhatsApp groep instellingen

Er zijn een aantal instelling in WhatsApp die je aan kunt passen zodat jouw ervaring zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen. Hier onder een paar handige instellingen.

Dempen: In de WhatsApp-groep komen vaak veel berichten voorbij. Om deze reden, raad ik je aan de groep te dempen. Je krijgt dan geen melding bij elk nieuw bericht, maar je kunt de berichten dan wel gewoon lezen wanneer je dat wilt.

Meldingen: Ook is het mogelijk de pop up meldingen uit te schakelen voor berichten vanuit de WhatsApp groep: Groepsinformatie -> aangepaste meldingen -> pop up meldingen: geen pop-up

Media wel/niet opslaan: In de groepen worden veel afbeeldingen gedeeld. Dit kan er voor zorgen dat het geheugen van je telefoon vol raakt. Je kunt instellen of je de afbeeldingen wel/niet automatisch wilt opslaan in het geheugen van je telefoon.
-Android instructies: https://faq.whatsapp.com/nl/android/30031687
-Apple Instructies: https://www.easylearning.nl/whatsapp-opslaan-foto-uitschakelen/

Web WhatsApp: Vind je het makkelijker om de informatie op een groot scherm te lezen? Het is ook mogelijk WhatsApp te openen op de pc door de volgende link te openen in je internet browser: https://web.whatsapp.com/

Wil je lid worden van 1 of meerde van de WhatsApp groepen? 

Wanneer je het voedingsplan hebt ontvangen, word je door mij toegevoegd in de “Welkomst-WhatsApp-Groep”. In deze groep deel ik de deelnamelinks van alle WhatsApp groepen.

Zit je niet (meer) in deze groep en wil je toch graag lid worden van 1 van de bovenstaande WhatsApp groepen?

Stuur mij dan privé een WhatsApp bericht, dan stuur ik je alle deelnamelinks.