Om de WhatsApp groep zo prettig en effectief mogelijk te maken, hebben we een overzicht met enkele richtlijnen opgesteld. Mis je iets in dit overzicht? Geef dit gerust aan bij Daniel Muller, dan kan hij het eventueel toevoegen.

WhatsApp-Groep Richtlijnen.

1. Houd het positief.
De deelnemers van WhatsApp groepen hebben allemaal hetzelfde doel; elkaar helpen bij het aanleren van een gezonde leefstijl en het behalen van de gezondheidsdoelen.

Toch kan het wel eens voorkomen dat boodschappen anders overkomen dan dat zij bedoeld zijn. Dit is helaas het nadeel van geschreven berichten. Doordat je de ander niet kunt zien, je niet kunt horen hoe iets gezegd wordt, kan deze boodschap op verschillende manieren gelezen worden. Houd hier rekening mee bij het lezen en schrijven van berichten.

Komt een bericht/reactie niet leuk over? Vraag dan hoe die persoon dit bedoeld.

Mocht je je ergens niet prettig bij voelen? Geef dat dan aan bij Daniel Muller

2. Respecteer elkaars privacy.
De WhatsApp groep bestaat enkel uit deelnemers die een persoonlijk keto voedingsplan hebben laten maken bij Daniel Muller Coaching. Houd de informatie die binnen de groep besproken wordt binnen de groep. Houd er tevens ook rekening mee dat iedereen die lid is van de groep, deze informatie kan lezen.

3. Gebruik de juiste WhatsApp groepen.
Er zijn verschillende WhatsApp groepen met verschillende onderwerpen. Door je berichten in de juiste WhatsApp groep te plaatsten, blijven deze overzichtelijk. De WhatsApp groepen kun je vinden op: https://daniel-muller.nl/whatsapp/

4. Durf te vragen, maar lees eerst de uitleg.
Wanneer je net gaat starten met keto, zul je waarschijnlijk veel vragen hebben. Zeker 95% van de vragen kunnen beantwoordt worden door de handleiding en het “veel-gestelde-vragen-gedeelte” van de website te lezen/bekijken. Door dit te doen, kan voorkomen worden dat er vaker dezelfde vragen in de groep gesteld worden. Het veel-gestelde-vragen-gedeelte””vind je hier: https://daniel-muller.nl/veelgestelde-vragen2/

Vind je je antwoord niet of is de uitleg niet duidelijk? Stel dan gerust je vraag in de groep.

5. Durf door te vragen.
Is het antwoord dat je krijgt niet duidelijk? Geef dit dan gerust aan. Wil je antwoord van Daniel Muller? Dan kun je Daniel taggen door middel van @ en de naam waaronder je Daniel in je telefoon hebt opgeslagen.

Stel je hebt Daniel opgeslagen onder de naam “Daniel Muller” dan typ je “@Daniel Muller”

6. Stel de vragen zoveel mogelijk in de groepen.
Het stellen van de vragen in de groepen heeft verschillende voordelen.

-Doordat de hele groep de vraag en het antwoord kunnen zien, kan de hele groep hiervan leren. Bovendien krijg je dan vaak sneller antwoord op je vraag. Vaker worden er ook door meerdere mensen tips gegeven en zitten hier soms tips bij, waar Daniël zelf ook niet op was gekomen. Daniël leest sowieso alle berichten in de “starters groep” en “gevorderde groep” na en zal corrigeren en aanvullen indien nodig.

-Omdat Daniël erg veel mensen begeleid, zowel in groepsverband als via persoonlijke coaching-gesprekken, heeft hij het erg druk. Indien er veel mensen via privé-berichten vragen naar hem sturen, wordt het al snel erg onoverzichtelijk. Heb je een vraag die je vanwege privé-redenen niet in de groep wilt stellen? Dan mag je die uiteraard wel privé stellen aan Daniël. Wil je een antwoord van Daniël op je vraag? Stel dan de vraag in de groep en tag Daniël (zie punt 5).

-Ook de moderators hebben het erg druk. Vragen aan hen graag ook in de groep stellen.

Door deze richtlijn te hanteren, kunnen Daniël en de moderators de groep beter helpen. 

Heb je meerdere vragen en wil je liever door Daniël persoonlijk begeleid worden? Dan kun je ook bij Daniël terecht voor een persoonlijk coaching-gesprek.  Stuur Daniël dan een privé bericht om te vragen naar de mogelijkheden.
Vergoeding vanuit aanvullende verzekering is de meeste gevallen mogelijk
Info vind je ook op: https://daniel-muller.nl/coaching/

7. Houd je aan de wetgeving (copyright).
Houd je aan de wetgeving. Deel bijvoorbeeld geen afbeeldingen waar copyright rechten op rusten in de WhatsApp groepen (zoals foto’s uit boeken).

8. Sharing & Caring doe je zo.

-Soms is het ook leuk om dingen met elkaar te bespreken die niks met keto te maken hebben. Op deze manier kun je namelijk ook een band met elkaar opbouwen.

Wil je gezellig met elkaar kletsen over andere onderwerpen? Gebruik dan de “Socialize-groep”.
-Wil je reageren op een bericht van een ander door een complimentje te geven, of medeleven/empathie te tonen? In de “Ervaringen&Struggles” groep is dit geen probleem.
-Wil je met een lief berichtje reageren op een berichten uit een van de overige groepen?
Dan wil ik je vragen om gebruik te maken van de “Socialize-groep”.
De “Socialize-groep” is bedoeld om elkaar te steunen/ met elkaar te connecten / een verbinding aan te gaan / een band op te bouwen/ een grapje te maken.

En ja, de lieve berichtjes zijn ook heel belangrijk en waardevol, (maar niet voor iedereen even interessant).

En ja, ik begrijp dat het lastiger is om op deze manier een gesprek te voeren. Je zet immers een gesprek voort in een heel andere WhatsApp groep. Maar we zullen toch rekening met elkaar moeten houden.
-En eigenlijk weten we (ook zonder de complimentjes en lieve berichtjes) allemaal wel dat we in hetzelfde schuitje zitten en alleen maar het beste voor elkaar wensen, toch? 😉

Ben je ergens niet tevreden over? Tips ter verbetering? Geef dit aan. 
Ik en mijn team doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering.
Heb je tips? Ben je ergens niet helemaal tevreden over?
Dan zou ik het zeer op prijs stellen als je dit aangeeft. Op die manier kan ik hiermee aan de slag zodat ik jou nog beter kan helpen.
Je mag dit doen via een WhatsApp bericht.
Je mag ook gebruik maken van het “Anoniem Feedback Formulier”.
Wil je jouw gegevens niet vermelden? Dan mag je deze gewoon leeg laten en het formulier verzenden.
Op die manier weet ik niet van wie de feedback komt, maar kan ik er wel mee aan de slag.
Ik zou het zeer op prijs stellen, wanneer je je feedback met mij deelt zodat ik mijn werkwijze kan verbeteren.
Het “Anoniem Feedback Formulier” vind je hier: https://daniel-muller.nl/feedback/

Mis je iets in deze lijst met richtlijnen?
Het is belangrijk dat iedereen zich kan vinden in deze richtlijnen. Mis je iets in deze lijst? Geeft dat dan aan, dan kan dit toegevoegd worden.