Keto Recept: Chocolade/Mokka mousse

Wie zei dat het volgen van een keto-dieet betekent dat je jezelf moet onthouden van heerlijke desserts? Met dit verrukkelijke recept van Wanda voor Chocolademousse of Mokkamousse, kun je genieten van al het goede van een klassiek dessert zonder je dieet te verstoren.

Stel je voor: fluweelzachte mousse, rijk aan donkere chocolade of de smaak van mokka, zoet en voldoeninggevend. Je begint met het smelten van pure chocolade in slagroom, verrijkt met cacao of oploskoffie voor die kenmerkende mokkasmaak. Het wordt gezoet met Sukrin Gold voor de perfecte touch van zoetheid zonder de extra koolhydraten. Dan, eierdooiers worden gemengd om een romige, dromerige textuur te creëren.

Daarbij komt een luchtige eiwit-wolk, lichtjes gezoet met Sukrin Melisse. Voorzichtig gevouwen in de chocolade-mix, geeft dit de mousse die kenmerkende lichte en luchtige textuur waar we allemaal van houden.

En dan, als kers op de taart, een prachtige chocolade ganache – rijk, glossy en absoluut goddelijk.

Maar genoeg gepraat! Het is tijd om je keuken om te toveren tot een gourmet keto-patisserie. Duik in dit recept en creëer je eigen kommetje van geluk. Of je nu kiest voor de chocolade of de mokkavariant, je bent slechts enkele stappen verwijderd van een keto-vriendelijk dessert waarvan je keer op keer zult genieten.

 

Het Recept

 Ingrediënten:
– 3 eieren
– 100 ml slagroom
– 50 gram koude boter
– 40 gram pure chocola
– 15 gram cacao of oploskoffie poeder voor mokka smaak
– Sukrin Gold naar smaak
– Sukrin Melisse naar smaak

– Citroensap om de kom te ontvetten
– Eventueel granola en een beetje geklopte slagroom

Bereidingswijze:
100 ml slagroom verwarmen met 40 gram pure chocolade, 15 gram cacao (en als je mokka wilt een oploskoffie poeder erbij doen) en Sukrin gold naar smaak en verwarm dit
au bain marie tot de chocolade gesmolten is.

Haal de schaal uit de pan en dan 2 eierdooiers aan toe en even goed roeren. Giet nu alles door een fijne zeef en zet even weg.

In een ijzeren of glazen schaal die je eerst ontvet met citroensap, klop je 3 eiwitten met wat Sukrin melisse. Klop met ontvette gardes de eiwitten net niet helemaal tot stijve pieken.

Voeg nu 1/3 van de eiwitten aan de chocolade toe en vouw dit met een garde. Niet kloppen en zeker niet mixen. Garde erin zetten en met een langzame haal omhoog trekken tot alle eiwit is opgenomen. Nu kan je de rest van de eiwitten erbij doen.

Giet de mousse in een schaaltje of bakje en garneer met wat je wilt. Wat cacaopoeder erover met rode besjes, paar nootjes (ik neem wat eigen granola) beetje slagroom.

Een chocolade ganache maak je zo; au bain marie 20 gr chocolade smelten met 25 ml slagroom en dan 50 gram hele koude boter er aan toevoegen. Doe dit pas als de echt helemaal is opgestijfd. De ganache moet nog een beetje vloeibaar zijn, dik & lobbig.

Recept van: Wanda

Probeer ook dit Heerlijke Keto-Recept

Enkele resultaten