Keto Recept: Gyros a la Gezond

Ben je op zoek naar een smakelijk gerecht dat niet alleen heerlijk is, maar ook nog eens perfect past binnen je Keto-dieet?

Zoek niet verder! Hier onder deel ik met jou het recept voor een overheerlijke en gezonde Gyros die je smaakpapillen zal verwennen en je dieet intact zal houden.

Met een selectie van smaakvolle kruiden en specerijen, gemengd met olijfolie, marineren we sappige varkensfiletlapjes of kipreepjes tot in perfectie. Dit malse vlees wordt vervolgens geserveerd in knapperige ijsbergsla-bladeren, samen met gebakken uien en een verfrissende saus van Griekse yoghurt en komkommer.

Laat je verrassen door de eenvoudige bereiding en de voortreffelijke smaken van dit gerecht. En voor dat authentieke fastfood-gevoel, wikkel je je Gyros in aluminiumfolie, gevolgd door een servet. Maar je kunt de slabladeren ook gewoon openlaten en genieten van elke smaakvolle hap.

Klaar om jouw smaakpapillen te trakteren op deze heerlijke Keto Gyros?

 

Het Recept

☆ Ingrediënten (voor 2 personen):

⋆ Voor het marineren van het vlees:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel komijn (gemalen)
½ theelepel tijm (gemalen)
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
3 eetlepels olijfolie

⋆ Voor de saus:
2 eetlepels griekse yoghurt
½ komkommer
2 a 3 teentjes knoflook
½ theelepel gedroogde dille of een handje verse fijngesneden dille
zout en vers gemalen peper

⋆ Overige ingrediënten:
300 gram varkensfiletlapjes/kipreepjes
1 ijsbergsla
2 uien

Bereiding:
1. Maak eerst de marinade door alle kruiden en specerijen te mengen met de olie.

2. Snijd de varkensfiletlapjes/kip in smalle reepjes en roer deze goed door de marinade. Zet het vlees minimaal 1 uur in de koelkast.

3. Schep 2 eetlepels griekse yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven. Voeg dille en zout en peper naar smaak toe.

4. Schil de halve komkommer en rasp deze. Knijp het vocht goed uit de komkommer.

5. Roer de komkommer door de Griekse yoghurt.

6. Snijd de uien in ringen en bak deze in een eetlepel olijfolie. Zodra ze gebakken zijn houd je ze warm in aluminiumfolie.

7. Vet de koekenpan licht in (in de marinade zit namelijk ook al olie).

8. Bak het vlees in een paar minuten gaar (de dunne reepjes hebben maar kort nodig). Roer regelmatig.

9. Trek de buitenste bladeren van de ijsbergsla en leg op ieder bord 2 blaadjes op elkaar.

10. Vul de slabladeren met het vlees, schep er de gebakken ui op en een eetlepel saus.

11. Knip met een schaar de buitenkant van de bladeren zo af dat ze helemaal vierkant zijn en vouw ze nu als een envelop dicht.

12. Voor het echte fastfood-gevoel wikkel je er een stuk aluminiumfolie omheen gevolgd door een servet. Je kan de slabladeren ook open laten.

Probeer ook dit Heerlijke Keto-Recept

Enkele resultaten